Sabadell

La salvació pren forma

Sabadell. El Racing s'avança dues vegades, però els arlequinats són capaços de sobreposar-se, remuntar i sortir de la zona de descens per primera vegada en vint-i-un partits

racing2

sabadell3

Han hagut de passar vint-i-una jornades, tres entrenadors i un grapat de fitxatges perquè el Sabadell visqui almenys una setmana fora de la zona de descens. Els arlequinats ja respiren malgrat l'eternitat que queda en aquesta categoria calculada en set jornades o 21 punts en joc. La victòria contra el Racing va tenir molts al·licients que li donen encara més valor: va ser davant una xifra d'espectadors rècord a la Creu Alta, contra un rival directe i amb una remuntada espectacular. Els de Mandiá es van sobreposar dues vegades al fet d'anar perdent i es van acabar enduent els punts. Ja no són aquell equip gris que s'esfondrava quan rebia un gol; aquest Sabadell juga en color i així veu la salvació clarament a prop.

I això que el partit va ser entretingut per les alternatives en el resultat, però un suplici per als locals, que van veure com el seu fluix rival estava viu durant tot el duel inexplicablement. Mandiá, tot i no ser a la banqueta per sanció, va apostar pel mateix onze de sempre, amb Olivas i Juanjo recuperats, però sense Crespí, fora de la llista per motius familiars.

Joc local; gol visitant

El partit anava per on volia el Sabadell, amb plens poders per fer i desfer amb la pilota. Va arribar a tancar el rival en molts moments de la primera meitat mentre que el Racing apel·lava a les seves dues cartes: contraatac i pilota aturada. Doncs la primera, cap a barraca. Un error de Clerc en la construcció amb l'equip vallesà descol·locat i obert va deixar mastegat el gol perquè Sylla i Quique conduïssin els càntabres cap al primer avantatge de la tarda.

Però el millor que va mostrar ahir el Sabadell va ser la seva capacitat de reacció amb la dosi d'encert necessària. El Racing va ajuntar línies tot el que podia, però Aníbal va guanyar una vegada i una altra la partida als seus centrals rivals. Abans de rebre el gol ho havia fet en una centrada de Cristian –el lateral està jugant a un nivell espectacular– que Bernardo es va menjar, però deu minuts després del gol, una altra pilota guanyada pel davanter va acabar en penal per mans. D'aquesta manera, Collantes va posar les coses a lloc cinc minuts abans d'anar al descans.

El tomben i s'aixeca

Just després de la sortida de vestidors, el Racing va utilitzar la seva segona arma. Javi Soria, que havia tirat una falta al travesser un segon abans que l'àrbitre xiulés el final de la primera part, va dibuixar una rosca perfecta en un córner perquè Sylla rematés a gol. La paràbola va fer dubtar Nauzet i els arlequinats, de nou, van rebre un clatellot.

Però, altra vegada, la resposta va ser excelsa. No tant pel que fa al joc, sinó perquè el Sabadell va ser un equip amb esma, amb fortuna i encert. Altra vegada deu minuts després del gol encaixat, Aníbal va fer bona una falta a la frontal que va despistar Mario perquè va tocar a la barrera i va entrar a la porteria. I dos minuts més tard, el porter va fer una errada antològica en un córner i va deixar morta una pilota que tenia blocada perquè Kiko Olivas empenyés la pilota a la línia de gol.

A partir d'aquí, i a diferència d'altres duels, el Sabadell no va rebre cap ocasió més. Hi va ajudar que el Racing, un equip que havia encadenat dues victòries, mostrés la seva pitjor cara. Però els de Mandiá ara són un altre equip, mutat vint-i-un partits després.

SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Carlos Hernández, Kiko Olivas, Clerc; Juanjo, Eguaras (Sotan, 63'), Hidalgo; Collantes (Gato, 74'), Aníbal (Benja, 77') i Marquitos. RACING DE SANTANDERE: Mario; Orfila, Bernardo, Juanpe, Iñaki (Mariano, 78'); Concha, Fede San Emeterio, Javi Soria (Borja San Emeterio, 68'), Álvaro (Saúl, 57'); Sylla i Quique. GOLS: 0-1 (31') Quique. 1-1 (41') Collantes de penal. 1-2 (50') Sylla. 2-2 (60') Aníbal. 3-2 (62') Kiko Olivas. ÀRBITRE: Text.T.G.: Al local Hidalgo, Marquitos i Benja; als visitants Orfila, Fede San Emeterio i Sylla, PÚBLIC: 7.189 espectadors a la Nova Creu Alta.
Ha estat un partit travat, amb alternatives, i el que ha tingut més encert ha guanyat el duel
Javier Pinillos
entrenador del racing
És una victòria fantàstica per la manera com hem estat capaços de reaccionar
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
L'equip no s'ha merescut rebre dos gols. Hem estat molt bé i tenim molta confiança
Aníbal Zurdo
davanter del sabadell

Juanjo, renovat per dues temporades

El migcampista del Sabadell, Juanjo Ciércoles, va allargar el seu contracte per dues temporades més. Al migcampista se li acabava el 30 de juny del 2015 i ahir va segellar un nou acord: el quart des que es va posar la samarreta arlequinada per primer cop, la temporada 2009/10.

El conjunt arlequinat ha volgut renovar el jugador ara que torna a tenir problemes en un genoll, del qual ja va ser operat a final del curs passat. El jugador està forçant per ajudar en aquest tram final de temporada, ja que necessita tornar a passar pel quiròfan, fet que, si tot va bé, es produirà a final de curs. Amb aquest contracte, a més, el Sabadell s'assegura la presència de Juanjo les properes dues temporades sigui quina sigui la divisió en què jugui l'equip, ja que és l'únic jugador de la plantilla que no té inclosa la clàusula de rescissió en cas de descens. És la tercera renovació del Sabadell aquest curs, després de les de Cristian (2016) i Espasandín (2017).