2a divisió A

Pep Lluís Martí

40 anys i amb corda per estona

La veu de l'experiència

El capità del Mallorca, Josep Lluís Martí, avui fa 40 anys i és el jugador en actiu més veterà de segona A

“N'hi ha per estar-ne orgullós, només vull disfrutar del dia a dia. Si el Mallorca vol que em quedi, ho faré”

“Acabo contractei els últims cursos he anat renovant any a any. Si surt una opció a l'estranger seria interessant, però primer és el Mallorca”
“Les clausper aguantar tants anys són que et respectin les lesions, tenir una mentalitat competitiva i una vida sana i equilibrada”

Mantenir la il·lusió d'un juvenil amb 40 anys no ha de ser fàcil per a un futbolista. Sí que ho és per a Pep Lluís Martí, l'etern capità del Mallorca, que avui celebra 40 primaveres encara en actiu. Al jugador, el més veterà de tota la segona divisió A, ja fa molt de temps que cada any li col·loquen l'etiqueta de retirat, però Martí té molt clar que encara no vol penjar les botes i només pensa a gaudir del moment, començant pel seu quarantè aniversari, una data que li fa una il·lusió especial. “N'hi ha per estar-ne orgullós i vull disfrutar del dia a dia. Queden set partits per acabar la lliga i els vull disputar de la millor manera possible”, explica el jugador, que tot i acabar el contracte a final de curs i no saber del cert el seu futur, té clar que la seva prioritat sempre serà el Mallorca: “És el club de la meva ciutat i de la meva vida. Acabo contracte i els últims cursos he anat renovant any a any; si surt una opció a l'estranger, com els Estats Units, seria interessant, però si el Mallorca vol que em quedi, ho faré amb molt de gust.”

Amb gairebé 500 partits d'experiència entre primera i segona divisió, Pep Lluís Martí, que també va jugar al Tenerife, el Sevilla i la Real Sociedad, desgrana les claus que li han permès allargar la seva carrera esportiva fins als 40 anys. “Per aguantar tant de temps el més important és que et respectin les lesions, que a mi m'han respectat, tenir una mentalitat competitiva i una vida sana i equilibrada, sobretot pel que fa al descans i a l'alimentació. En el meu cas tinc la sort que la meva dona és assessora nutricional i sempre m'està molt a sobre.”

A més de Martí, que aquest curs ha disputat 800 minuts en 14 partits –se'n va perdre uns quants per lesió–, en la segona A hi ha 20 jugadors que tenen 35 anys o més, entre els quals hi ha altres clàssics com Valerón (39), Noguerol (38), Tamudo (37), Jarosik (37), Jandro (36), Mallo (36) o Migue (35).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)