Sabadell

180 minuts sense xutar

Sabadell. Els arlequinats comencen a notar la falta de clarividència al davant amb dues derrotes que suposen un pas enrere en les seves aspiracions per mantenir-se en la categoria

A un equip necessitat de victòries, el pitjor que li pot passar és que li costi molt trobar el camí de la porteria contrària. El Sabadell està immers en una crisi ofensiva que l'ha dut a perdre els dos últims partits i, de passada, complicar-se la vida per la permanència. El conjunt arlequinat s'ha passat dos partits sencers sense xutar a porteria, un fet que ja li havia passat anteriorment tres vegades: contra el Valladolid (empat), el Girona (empat) i la Ponferradina (derrota).

La transformació del Sabadell amb Mandiá a la banqueta va ser notable ara fa 13 jornades. L'equip va agafar un caire força més defensiu, es va fer incòmode per al rival i ja no rebia tantes ocasions ni tants gols. D'aquí van venir una sèrie d'empats que, combinats amb la impossibilitat de guanyar els rivals més directes, va fer que els arlequinats sortissin del descens i creiessin en la permanència. Però aquest canvi defensiu va tenir una repercussió directe en el joc d'atac. Els vallesans van passar de fer 1,12 gols per partit a marcar-ne 0,69, gairebé la meitat.

I el fenomen no només afecta els gols, pel que fa a les ocasions, el conjunt arlequinat també se n'ha ressentit força des de l'arribada del tècnic. La mitjana de xuts a porteria aquest curs, segons dades de la LFP, és de tres per partit. I amb el tècnic gallec ha baixat a més de la meitat: 1,3. “Fora de casa necessitem tenir més la pilota i jugar més a l'atac”, deia l'extrem Collantes fa algunes setmanes. “Hem passat de pensar que no ens havien de fer gols a pensar que nosaltres els hem de fer”, replicava el tècnic, a qui se li presenta ara un gran repte: necessita guanyar tres dels sis partits per aspirar fins a l'últim moment a la permanència.

A L'ATAC

1,3
xuts per partit
amb Juan Carlos Mandiá a la banqueta.

SEQUERA

5
partits.
En 5 dels últims 13 enfrontaments el conjunt arlequinat no ha posat a prova el porter contrari.

POCA APORTACIÓ

40%
dels gols de l'equip
són obra de Collantes i d'Aníbal. Aquest últim va arribar a mig curs.

La segona línia, de nou, molt poc activa

Ja en el curs passat, el Sabadell va dependre massa de l'aportació golejadora d'Aníbal (18 gols) i aquesta temporada s'està repetint la dinàmica. Entre Collantes (9 gols) i Aníbal (5) han fet prop d'un 40% dels gols de l'equip, agreujat, a més, pel fet que el davanter va arribar a mig curs.

Entre Sotan, Marquitos Gato, Hervás, Eguaras i Hidalgo han fet vuit gols, quan cap d'ells baixa de la vintena de partits ni dels 1.200 minuts. Tamudo continua sent el tercer màxim golejador de l'equip amb quatre gols en sis partits, seguit pel central Kiko Olivas, amb quatre. El lateral Cristian ha col·laborat aquest curs amb dues dianes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)