2a divisió A

El duel de la passió

El Girona i el Llagostera es preparen per viure un duel de molta altura, amb l'ascens directe i l'accés al ‘play-off' en joc

Trobada amistosa i cordial entre els responsables dels dos clubs a Montilivi, que demà bullirà amb totes les entrades exhaurides

Els responsables del Girona i el Llagostera parlaven abans del duel de la primera volta al municipal Palamós-Costa Brava d'una festa del futbol gironí, pel sol fet que dos representants de la demarcació coincidissin en una categoria del futbol professional. Una volta més tard, la trobada es repeteix, i amb un grau molt més elevat de passió, emoció i mèrit. El duel de demà a Montilivi, de fet, arriba en un context que sembla irrepetible, perquè el Girona està defensant una zona d'ascens directe a primera divisió que cap conjunt de les comarques gironines no ha assolit mai fins ara, i el Llagostera conserva encara esperances d'accedir al play-off d'ascens. La derrota dijous contra l'Albacete (2-3) fa minvar les possibilitats dels llagosterencs, que no tenen marge d'error però encara no han dit l'última paraula.

Al mateix escenari on tot el protagonisme el tindran els jugadors, els responsables institucionals i esportius del Girona i el Llagostera es van reunir ahir al migdia. La trobada va ser molt amistosa i cordial, amb elogis dels uns als altres per la magnífica trajectòria dels dos clubs. Molt bones paraules abans d'un duel que promet un alt grau d'intensitat. “Més que de tensió, serà un derbi emocionant”, va apuntar la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó. “El més important és que hi hagi un bon ambient de futbol. Som clubs veïns que sempre hem tingut bona relació, i tant de bo que sigui una festa del futbol gironí”, hi va afegir. Tant la presidenta llagosterenca com el president del Girona van coincidir que tots dos haurien firmat a principi de temporada ser on són ara. “Serà un partit molt maco, i també complicat, i esperem que Montilivi presenti un aspecte impressionant”, va dir Patxi Otamendi, que va destacar el rendiment d'un Llagostera “que pot passar a la història”. Tarragó va assegurar que a Llagostera estan “encantadíssims” amb la temporada del Girona, a qui desitja l'ascens directe.

Els punts necessaris

Tot i que Oriol Alsina creu que el Girona en farà prou amb sis punts més per assolir l'ascens directe, Quique Cárcel no ho veu tan clar. “Fer els nou punts és l'única manera de pujar segur. En els altres casos, dependrem de l'Sporting, i nosaltres només hem de pensar en el que puguem fer nosaltres”, va comentar el director esportiu del Girona, que preveu un partit amb molta pressió. “Per a nosaltres, és un partit importantíssim. I per al Llagostera, també. Encara té totes les possibilitats de fer el play-off i li tenim un gran respecte”, va explicar Cárcel. Alsina veu molt fort el Girona –“des de la primera volta que no és cap sorpresa; s'ha convertit en una màquina imparable, amb molta superioritat en una categoria en què molts partits són igualats”– i reconeix que el Llagostera ho té molt més difícil per assolir l'objectiu. “Hi tenim menys a perdre, però la derrota seria més decisiva per a nosaltres”.

MOLT MÉS DIFÍCIL

La derrota de dijous deixa el Llagostera sense cap marge d'error si vol ser sisè

BONES PARAULES

Elogis recíprocs entre uns i altres per la magnífica temporada dels seus equips

EL GIRONA

“Fer els nou punts en joc és l'única manera de pujar segur”, diu Quique Cárcel

ELS PROTAGONISTES

Aquest partit és irrepetible. Mai més dos gironins es trobaran, un lluitant per l'ascens i l'altre pel ‘play-off'
Oriol Alsina
DIR. ESPORTIU DEL LLAGOSTERA
És un partit molt important per a tots dos. És una festa del futbol gironí i tant de bo que hi hagi un bon espectacle
Quique Cárcel
DIR. ESPORTIU DEL GIRONA
Més que de tensió, serà un derbi emocionant entre dos clubs veïns que sempre hem tingut bona relació
Isabel Tarragó
PRESIDENTA DEL LLAGOSTERA
Som els dos equips revelació. Això que ha fet el Llagostera pot passar a la història; ningú hi comptava
Patxi Otamendi
PRESIDENT DEL GIRONA
De la trajectòria del Llagostera, als Estats Units ja n'haurien fet una pel·lícula. Es mereixerien un Oscar esportiu
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
A qualsevol jugador li agrada jugar en un ambient com el que es viurà a Montilivi. És un partit molt atractiu
Lluís Carrillo
entrenador del llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)