2a divisió A

Oriol Alsina

DIRECTOR ESPORTIU DEL LLAGOSTERA

“Al Girona hi he posat un granet de sorra”

“Vaig apostar pel cos tècnic i per jugadors que han estat un encert; el gran mèrit és de Machín i Guerrero”

“Desitjo guanyar a Montilivi però que el Girona pugi directe a primera divisió”

Javi Salamero ja ens ajuda en temes de futbol base i no és descartable que pugui entrar al club en aquesta àrea
Podia haver fet les coses diferent, però també hi ha molts aspectes que la gent no sap i opina sense saber-ne el fons
Volem arribar
a un acord amb algun club de tercera divisió de la zona.
El Palamós? Tant de bo que ho sigui

Oriol Alsina va deixar la direcció esportiva de Montilivi al juliol passat amb moltes incògnites obertes. Demà, els camins de l'alma mater del Llagostera i del club gironí es retroben amb un objectiu comú impensable fa deu mesos: l'ascens a primera.

Es podia esperar arribar a tres jornades del final amb possibilitats de jugar la fase d'ascens?
No, és una cosa una mica surrealista, i més tal com ha anat la temporada. L'inici va ser molt complicat i, després, gràcies a una gran dinàmica de resultats i joc hem arribat fins aquí. Som a tres punts del sisè i s'ha de considerar un gran èxit.
S'hi han plantat després de 15 jornades sense perdre...
Això de les dinàmiques sempre es diu i és ben veritat. Vam entrar en una de bona a principis d'any i es va notar molt. Vas agafant confiança, vas tirant partits endavant i jugadors de 7 passen a donar 10. Això també et pot passar al revés. Ara crec que tot l'equip està preparat per competir a un altíssim nivell.
Amb l'ensopegada de dijous, mantenir el somni viu depèn
de guanyar a Montilivi?
Sembla que s'hagi escapat el somni de la fase d'ascens quan si tot hagués passat al revés –perdre a Ponferrada, guanyar l'Albacete i quedar a tres del sisè– seria una cosa sonada. Tot el que hem fet fins ara no serveix de res i només tenim una idea al cap: guanyar a Girona. Si guanyem i el Valladolid guanya el Saragossa, que és molt possible, quedaríem igualats amb el sisè. Montilivi és un camp molt complicat, amb un equip amb molt nivell però ja hem anat a camps d'aquest tipus i hi hem fet bons resultats. Som capaços de tot.
Contra el Girona és una final per a tots dos. Hauria preferit un altre escenari?
L'èxit del Girona per mi és molt important, com el del Llagostera. Anem allà sense res a perdre, la temporada ja la tenim feta. El Girona està en una situació privilegiada, i tal com està la lliga, el més normal és que fins i tot perdent un partit pugi de categoria. Espero que passi això, que nosaltres guanyem el Girona però que ells pugin directe perquè han fet una gran lliga.
Té més a perdre el Girona que el Llagostera en el derbi?
Més que qui té més a perdre, jo crec que el Girona passi el que passi ja ha fet una temporada excepcional. És de 10. Ara mateix el Girona té més possibilitats de quedar segon i pujar que nosaltres de disputar la fase d'ascens; per tant entenc que sí, que hi pot tenir més a perdre. Per mi però, si hi ha dos equips amb més mèrits aquest curs són el Llagostera i el Girona.
De la bona temporada del
Girona, quina responsabilitat se n'atribueix?
Entenc que això ho ha de valorar altra gent i no jo. El que és clar és que el cos tècnic gironí va ser una aposta meva, que ha funcionat molt bé, i que amb mi es van fer renovacions importants com les de Becerra i Felipe. Han estat encerts molt importants, així com la cessió de Pere Pons a Olot i les explosions de Granell i Mata. Són molts jugadors que han fet una gran temporada i els vaig lligar jo. El cas de Lejeune, per exemple, és un gran encert de Machín. Va ser ell que va dir que el volia com fos. Jo he posat un granet de sorra en aquest Girona i hi ha molta gent treballant allà que ho ha fet molt bé. Sobretot els entrenadors, que han apostat per gent jove, de 2a B i que han acabat jugant més que d'altres que venien fins i tot de primera divisió. La clau de l'èxit és Pablo Machín i Guerrero. El que jo hi hagi pogut aportar és igual, a mi em pagaven per fer una feina i la vaig intentar fer tan bé com vaig saber. Estic content perquè si acaben pujant serà una satisfacció molt gran per a tots els amics que hi tinc.
Granell i Eloi eren el mig del camp titular del Llagostera a tercera divisió i ara són una de les sensacions de la 2a A. S'esperava aquesta explosió?
De l'Eloi no en tinc cap dubte. És un jugador que no havia tingut sort en la seva carrera, i s'havia d'haver confiat abans en ell a 2a B i fins i tot a 2a A. Amb Granell, era indiscutible la qualitat que tenia, una esquerra brillant. Tenia unes ganes gegantines de triomfar en el futbol i li faltava ser un xic més competitiu, millorar físicament i agafar aquella agressivitat que crec que va demostrar amb el Cadis i el Prat. S'ha ajuntat la qualitat innata amb el treball, i n'ha sortit un jugador brillant.
Gairebé un any després, creu que va ser positiu posar distància entre el Llagostera i el Girona a tots els nivells?
Tothom ha seguit el seu destí, i la temporada del Girona és la millor de la seva història i la del Llagostera també. Si s'hagués mantingut la vinculació que hi havia potser no s'haurien pogut fer moltes coses que ara sí que es faran. Entenc que la relació entre clubs continua sent cordial a tots els nivells. Allà hi tinc molts amics.
Respecte a la seva sortida, hauria fet alguna cosa diferent?
Vist en perspectiva veus coses que es podien haver fet diferent, el que passa és que també hi ha moltes coses que la gent no sap i es permet opinar sense saber en el fons totes les qüestions que hi havia. Al final, el Girona està fent un gran paper i el Llagostera també; per tant tots hi hem guanyat.
De quines coses parla?
Me les continuo guardant perquè el que vull és el benefici del Llagostera i també del Girona, que va ser un club que va apostar per mi i al qual sempre estaré agraït. Em va obrir les portes del futbol professional. Després amb el Llagostera ens ho vam guanyar al camp, però abans el Girona va confiar en mi.
I a Montilivi, quina rebuda espera?
Espero que normal. A Girona hi tinc bons amics.
Del partit de demà, hi ha la possibilitat que es facin mal mútuament. Un empat no seria gaire bo per a ningú.
Al final entenc que tots dos volem la victòria. El 0-3 del Girona fa que guanyin també el goal average amb l'Sporting i a ells un empat, en cas que el Gijón guanyi per pocs gols no els faria perdre la segona posició. No sé què passarà; jo el que vull és jugar i guanyar com és normal, però el que m'agradaria molt és vèncer perquè volem lluitar fins al final per jugar la fase d'ascens i que el Girona pugi directe.
Li sorprèn que a Machín li doni tan bon resultat el 5-3-2?
Ell creu molt en aquest sistema. Hi va començar a jugar el curs passat i s'ha demostrat que li funciona molt bé. L'any passat va entrar sense gaire temps
per treballar coses; en canvi enguany ha adaptat perfectament els jugadors i aquests ho tenen del tot interioritzat.
En l'aspecte institucional, va passar per un club que ha viscut moments convulsos. Ara la cosa s'ha calmat.
Quan s'ha arribat a l'acord definitiu en el pla institucional, la temporada ja estava molt avançada. La gestió que s'ha fet de tot plegat ha estat perfecta perquè no afectés el vestidor, i els jugadors són uns grans professionals. També vull recordar que sense el màxim accionista que hi ha hagut els últims anys darrere de tot això, seria impensable veure un Girona on el veiem ara. Va salvar el club al seu moment i l'ha aguantat durant molts anys.
Un màxim accionista que el va posar com a exemple de director esportiu treballador...
El que faig en aquesta vida, no només amb el futbol sinó en tot, ho intento fer al millor possible. El que pren decisions és sempre el que la caga, però algú les ha de prendre. Quan treballes en un lloc i el teu cap parla bé de tu sempre agrada, és un reconeixement a la teva feina ben feta.
El Llagostera ha arribat per quedar-se a segona A i els moviments que estan fent així ho demostren.
La dificultat de competir en aquesta categoria per a un club com el Llagostera és màxima però ja ho havia estat a 2a B i fins i tot a 1a catalana o a territorial. Els inicis sempre són complicats i sempre hem estat el petit quan arribàvem a un lloc. No tenim cap ciutat gran al darrere. Al final, crec que per al club ha estat un encert venir a la Costa Brava. Ens hem trobat una gran implicació de la zona. Ens han acollit perfectament i, ciutats com Palamós, Palafrugell, Platja d'Aro i òbviament Llagostera ens senten seus. S'estan implicant amb nosaltres, i ara no només podem dir que tenim més socis i més gent al darrere sinó que hi tenim una zona de Catalunya molt important que ens dóna suport. És un projecte il·lusionador i que vol créixer. A Palamós, per exemple, ens trobem com a casa i podem dir que juguem en un dels millors estadis de la categoria pel que fa a la gespa. Sempre serà l'estadi del Palamós però ens el sentim molt nostre.
La temporada que ve ja podrà exercir de primer entrenador a tots els efectes?
Sí, espero poder acabar el curs aquest estiu i que s'acabi aquest petit malson que fa anys que arrossego.
Això vol dir que hi podria haver reestructuració en el cos tècnic del primer equip?
No necessàriament. Encara no n'hem parlat però tothom ha de prendre les seves decisions. Fa molts anys que treballem d'aquesta manera, treballem molt bé tots junts i podem continuar així, cadascú amb la seva tasca. Estic content de tot el cos tècnic i espero que aquesta relació duri molts anys.
El filial el tenen a segona catalana. Plantegen millores en la base?
Sí, estem treballant en un projecte nou important. Volem créixer d'acord amb la categoria del primer equip i intentarem que el futbol base millori, que pugui aconseguir objectius importants. S'incorporarà gent nova per millorar-lo. I no descartem mirar d'arribar a algun acord amb algun equip de tercera divisió de la zona. Això ens permetria treballar amb jugadors joves en categories més competitives.
A tercera hi ha el Palamós...
Tant de bo que sigui el Palamós però tampoc podem descartar que sigui un altre club.
Salamero podria tornar al club per potenciar la base?
Amb Javi hi tinc una molt bona relació des de fa força temps.
És una persona de la meva total confiança i molt vàlid per a qualsevol tasca que se li pugui encarregar. Sempre que pot ens ajuda, i de fet ja està col·laborant captant i recomanant jugadors per a la base. No és descartable que pugui entrar de nou amb nosaltres en aquesta àrea. El tinc molt ben considerat.
Es vol un acord amb un equip de tercera, i és possible que n'arribi amb algun de primera?
Parlem amb molts clubs. Som un equip petit i intentem que jugadors que allà encara no tenen lloc vinguin cedits. Enguany en tenim dos del Còrdova i un de l'Elx. És possible arribar a acords amb entitats de primera tant d'aquí com de fora. Treballem per millorar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)