2a divisió A

“Fer els nou punts? Primer, tres; passets curts però ferms”

Pablo Machín Entrenador del Girona

El Girona defensa el segon lloc, en plena lluita amb l'Sporting de Gijón. Amb tres partits per acabar el campionat, i malgrat acumular 75 punts, és possible que els gironins necessitin la perfecció per assegurar l'ascens. “Fer 9 punts de 9? Primer, 3 de 3. I després, 6 de 6. I ja parlarem del 9 de 9, tot i que espero que finalment no facin falta. En qualsevol cas, la meva filosofia és sempre la d'anar fent passets curts però ferms”, va explicar Pablo Machín. Els gironins s'han preparat per viure avui un partit de molta pressió, conscients de l'exigència del rival i, sobretot, del que hi ha en joc. “Fa un any, quan estàvem a la cua, ja en parlàvem, de la pressió. I sempre deia que un futbolista professional viu en pressió continua. L'exigència és màxima, i ens hem de sobreposar a tots els obstacles”, va comentar l'entrenador del Girona. “Aquests partits són els que agrada jugar a tots els esportistes professionals. És on la gent ha de demostrar de quina pasta està feta.”

La intensitat i la tensió estan assegurades al terreny de joc, i qui sap si a les graderies, plenes. “Prou tensió hi haurà al camp perquè n'hi hagi més a la grada. Crec que la gent de Girona, i estic parlant de la ciutat i de tota la demarcació, ha de ser conscient de la magnitud del partit que estem jugant. Hi ha dos equips de la zona lluitant a la part alta. I un pot pujar a primera. Tant de bo que tot Girona se'n pugui aprofitar i es puguin veure a Montilivi partits que fins fa poc eren impensables.” I, seguint el discurs, va enviar un consell als aficionats: “S'ho han de prendre com una festa. Ja hi haurà gent professional que ho donarà tot al camp. Ells han de disfrutar i sobretot animar el seu equip, que segur que ens farà falta.”

La motivació del rival

El Llagostera arriba a Montilivi després de desaprofitar contra l'Albacete (2-3) l'oportunitat d'atrapar el Saragossa, que marca el play-off d'ascens. Els llagosterencs van trencar la ratxa el dia que van decidir fer una allau de canvis en l'onze inicial. “Van decidir treure gent fresca, i ningú millor que ells en coneix els motius. La mala sort que van tenir és que no van guanyar. Des del meu punt de vista, les seves aspiracions depenien molt d'aquell partit de dijous”, va apuntar Machín. Dit això, el de Gómara entén que el Llagostera serà un rival molt complicat. “M'espero un equip de professionals que intentaran mostrar-se i guanyar. Hipermotivats? Hi vindrien més si haguessin guanyat dijous, amb lògica. Potser les seves aspiracions reals són menors, però nosaltres no hem de fer càbales, ni de bon tros. Ens hem d'enfrontar a un dels millors equips de la segona volta, i no és casualitat que estiguessin quinze jornades sense perdre”. Machín va aprofundir una mica més en l'anàlisi del conjunt llagosterenc: “Considero que dominen totes les facetes del joc, i quan en domines moltes, és més fàcil que alguna t'afavoreixi. És un equip molt implicat defensivament, que té clar que la clau és mantenir la porteria a zero. Té jugadors molt ràpids a la contra, sap aplicar el joc directe i la segona jugada, i té especialistes consumats en la pilota aturada. Hem de minimitzar les seves virtuts.”

ROTACIONS DEL RIVAL

“Les aspiracions seves depenien molt de dijous i van decidir treure gent fresca”

AMB PRESSIÓ

“L'exigència és màxima. Hem de demostrar de quina pasta estem fets”

EL LLAGOSTERA

“Domina moltes facetes: implicat al darrere, ràpid i amb especialistes a pilota aturada”

UN PARTIDÀS

“La gent ha de saber la magnitud del duel. L'ascens seria un premi per tot Girona”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)