Sabadell

Pendents de la segona via

Sabadell. L'entitat prega als jugadors que no llancin la tovallola i quedin classificats tan amunt com sigui possible per si la lliga descendeix administrativament algun dels clubs en crisi

El descens arriba en el pitjor moment per al Sabadell, just quan el pastís dels diners pels drets televisius augmentava per als equips professionals. En cas de permanència, el conjunt arlequinat hauria solucionat alguns dels problemes administratius que tenia gràcies a l'ampliació de capital que assegurava Sakamoto i també amb els avançaments que hauria rebut de part de la lliga per aquest nou acord. Per això, la permanència era imprescindible, però ara que queden dues jornades i hi ha marge de maniobra, l'entitat ha demanat als jugadors un últim esforç.

El precedent del descens del Múrcia del curs passat fa pensar que podria passar alguna cosa semblant el curs vinent. D'equips amb problemes no en falten, ja que l'Sporting –si no puja– encara arrossega deutes, l'Albacete ha sortit recentment d'un procés de liquidació, però el seu futur no és clar i els casos del Recreativo, el Racing i l'Osasuna tampoc són els més optimistes.

Problemes a tort i a dret

De fet, fins i tot s'especula amb un doble descens de l'Elx, de primera divisió, i s'han de tenir en compte els casos de frau per apostes que amenacen altres clubs de primera i segona. Per tot plegat, l'objectiu del Sabadell és treure el màxim rendiment dels dos partits que queden –assumint que la permanència és altament improbable–. “Molt millor quedar quart que tercer per la cua. Per si hi ha clubs que no poden assumir ampliacions de capital, altres que no sabem si podran complir les ràtios que marca la lliga, d'altres en fase de liquidació... Hem d'estar alerta a tot això”, explicava el vicepresident Lúquez, que reconeixia: “No sóc gens partidari que algú es mantingui si no s'ho guanya al terreny de joc, però les regles del joc estan marcades.” Lúquez també va dir que no havia rebut cap informació de la lliga sobre el tema: “No ho hem preguntat.”

LES REACCIONS

Molt millor quedar quart que tercer per la cua, perquè hi ha molts equips que tenen problemes econòmics i de deutes
Primer, però, hem de fer els deures nosaltres. Ho hem dit i ho hem repetit. Hem de complir amb l'ampliació de capital
Qui no s'ho guanya al terreny de joc és que no s'ho mereix, però les regles del joc estan marcades
Ignasi Lúquez
vicepresident del sabadell

Primer, però, hauran de complir ells

Un dels clubs altament amenaçats pels incompliments econòmics és el Sabadell. “Haurem d'estar atents als altres, però també tenir cura de nosaltres mateixos”, deia Lúquez. “Els primers que hem de fer els deures som nosaltres, i per això hem de complir amb l'ampliació de capital”, explicava el vicepresident. De moment, és una incògnita el que passarà amb aquesta ampliació, ja que Sakamoto es va comprometre a entrar-hi a través d'un soci japonès, però només si l'equip se salvava. El president i màxim accionista viatjarà a Sabadell en les properes setmanes. El club arrossega alguna mensualitat d'impagaments als treballadors, tot i que els jugadors sí que cobren al dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)