Territorial

Els nouvinguts a 3a divisió

Júpiter

El valor de la paciència

El Júpiter torna a tercera dos anys després de bracet de Juanjo García

El tècnic ha disposat sempre del suport del club, que té clar que és la pedra angular del projecte i li va mantenir la confiança tot i el descens del 2013

Memòria i futbol són dos conceptes sovint antagònics. En un negoci com aquest, en què el resultat imposa el seu dictat per sobre de les persones, els casos en què això no és així escassegen. Per fortuna, sempre hi ha exemplars rars de clubs en què el projecte s'anteposa al fet que la pilota decideixi creuar la línia de gol o no. Aquest és el cas del Júpiter, que el cap de setmana passat es va assegurar el retorn a tercera divisió dos anys després de passar-hi fugaçment. Tot plegat, amb el mateix tècnic, Juanjo García, i després d'un any per emmarcar, en què el projecte havia fet un pas enrere quant a objectius però un endavant quant a fam. Al final, desenllaç rodó, amb l'equip campió del grup 1 de primera catalana.

“Tot i que enguany teníem horitzons més moderats, pensant a pujar al cap de dos anys, els resultats i el perfil de l'equip, amb gent molt jove i amb molt d'esperit, ens han portat a l'ascens”, relata el president, Joan Rión, que ara vol fer un pas endavant de bracet del tècnic: “Tornar a tercera és un projecte que ens il·lusiona, aquest cop tindrem més recursos que fa tres anys, i comptem amb el Juanjo per comandar-lo.” Vaja, amb ell, a les verdes i a les madures, ja que quan les coses anaven mal dades fa dues campanyes, el màxim dirigent grisgrana no va voler escoltar els cants de sirena que li van arribar. “L'any del descens i també el passat, vaig rebre moltes propostes de molta gent, però aquí valorem altres circumstàncies, com la manera de treballar i de fer del dia a dia”, diu Rión, que s'emmiralla en el futbol britànic: “Aquí tenim aquest estil, confiem en el Juanjo i se'l manté en el càrrec passi el que passi, perquè els projectes són a llarg termini. A més, fa dos anys vam baixar perquè en l'aspecte econòmic va ser impossible reforçar més l'equip.”

Un cicle en positiu

La confiança és un valor que s'ha de guanyar. Ningú no l'atorga de manera gratuïta, així perquè sí. Si Juanjo García no s'ha mogut de la Verneda, és perquè l'històric club barceloní valora la seva tasca: va agafar l'equip a primera regional i va encadenar ascensos fins a tercera divisió. El tècnic, això sí, no s'oblida de la confiança que va rebre per part de Joan Rión en els pitjors moments. “Valoro que em renovessin quan vaig baixar, perquè els entrenadors estem molt exposats al fet que la pilota entri i se'ns abandona quan els resultats no acompanyen”, exposa Juanjo García, que, dit això, posa la seva tasca en valor: “En aquells moments durs, el club va premiar el fet que, quan vaig arribar, l'equip estava en una situació molt trista, a primera regional, i el vaig pujar a tercera. Si fas una mica de balanç, aquest cos tècnic també ha donat molt al Júpiter, de manera que estem agraïts però també confiem molt en la nostra feina i el nostre tarannà.” I és que no hi ha res com tenir l'aval dels resultats.

La dada
4
ascensos
en sis anys ha aconseguit Juanjo García amb el Júpiter. Va agafar l'equip a primera regional, el 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)