2a divisió A

Almenys per dignitat

Barça B i Sabadell. Els dos equips catalans podrien certificar avui mateix el descens de categoria fins i tot guanyant. La visita dels arlequinats és de nota, mentre que el filial juga a casa

El més normal, vist el rendiment de tota la temporada, és que els dos malalts terminals quedin avui mateix desconnectats i puguin pensar en una nova vida a l'infern de la segona B. Però la categoria de plata és tan capritxosa que els rivals, aquells que ho han fet molt malament però només una mica millor que el Sabadell i el Barça B, encara els poden donar possibilitats. Per dignitat, els dos equips catalans (penúltim i últim de la categoria) haurien d'arreplegar el valor que els queda i intentar vèncer. Perquè l'única possibilitat per mantenir alguna esperança de cara a l'última jornada és guanyar avui i esperar el que facin tant l'Osasuna com el Racing, que amb 41 punts tots dos en tenen 4 més que els arlequinats i 5 més que els blaugrana.

Entre el Barça B i el Sabadell, els que ho tenen millor –si és que es pot dir així–, vist el rival i vist el que es juga, són els blaugrana. El conjunt de Vinyals jugarà al Miniestadi contra el Leganés, que ja no s'hi juga res. El gran problema per al tècnic de Cardedeu, però, són les baixes. A més de l'internacional Maxi Rolón i els sancionats Samper i Adama, per acumulació de grogues, per lesió tampoc hi seran Grimaldo, Pol Calvet, Bagnack, Kaptoum, Robert Costa, Sergio Juste i Patric, encara que, a última hora, Vinyals podria recuperar algun d'aquests efectius.

Tot i les complicacions, quan li van preguntar pels miracles, Jordi Vinyals va assegurar que encara manté l'esperança: “És clar que hi crec, i tant. Crec que estem fent moltes coses bé, però no som capaços de fer-les durant els 90 minuts. Si ho aconseguim, guanyarem. Quan les coses s'aconsegueixen amb més esforç, encara són millors. Els que hi són estan molt ficats i esperançats.” Pel que fa al rival, que ja està salvat des de fa setmanes i encadena tres derrotes a domicili, i només ha guanyat un dels últims set partits disputats, el tècnic blaugrana veu el Leganés com “un equip que ha fet molt bona campanya i que té les idees molt clares tant en defensa com en atac.” Per a aquest duel, Asier Garitano recupera Mantovani i Erik Morán, però té les baixes de Marc Bertran i Eizmendi i els dubtes de Velasco i Borja Lázaro.

Pitjor ho té el Sabadell

La dificultat per al Sabadell és majúscula. No només perquè s'ha mostrat inoperant en els últims partits de lliga, sinó també perquè ho ha fet contra rivals de perfil molt baix i haurà de visitar El Molinón. L'Sporting està en un frec a frec decisiu amb el Girona i no es pot permetre la derrota i que els de Machín celebrin l'ascens una jornada abans del final –sempre que guanyin, és clar–. Per això, el conjunt d'Abelardo pensa a golejar, ja que un possible empat a punts amb el conjunt gironí l'obligaria a fixar-se en la diferència entre gols marcats i gols encaixats. “Hem d'estar per sobre del 100% per guanyar aquest partit. Si ens distraiem no tindrem cap possibilitat de fer-ho, i per això hem de centrar tota l'atenció en el partit”, afirmava Juan Carlos Mandiá, que no vol que la situació actual del seu equip sigui una disculpa: “M'és igual la situació en què estem, perquè nosaltres tenim una obligació moral de donar-ho tot fins a l'últim moment. Parlar d'altres coses seria disculpar-nos, i no m'agrada.”

Per al Sabadell, la notícia positiva del cap de setmana és la renovació d'una de les joves promeses del planter, Pol Roigé, que ahir va rubricar el seu acord per continuar vinculat al club dues temporades més, amb opció a una tercera. L'atacant, de fet, podria tenir minuts i acompanyaria Aníbal i Collantes a la punta de llança. L'extrem i màxim golejador de l'equip, precisament, torna a estar a la disposició de Mandiá, ja que ja està recuperat d'un petit trencament (de 4 mil·límetres) al bessó.

LES REACCIONS

I tant que crec en els miracles. Estem fent moltes coses bé, però no som capaços de fer-les 90 minuts. Si ho aconseguim, guanyarem

LES REACCIONS

Quan les coses s'aconsegueixen amb més esforç, encara són millors. Els que hi són estan molt ficats
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B

MOLTES ABSÈNCIES

Hem d'estar per sobre del cent per cent per guanyar un rival que és complicadíssim
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell

RENOVACIÓ

M'és igual la situació en què estiguem, perquè nosaltres tenim l'obligació moral de donar-ho tot fins a l'últim moment
A les baixes de Samper i Adama per sanció s'hi sumen les de diversos lesionats
Pol Roigé, que ahir va signar per dos anys més, ho podria celebrar tenint minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)