2a divisió A

Per si no era ja prou trist

Barça B. Tot i que guanyar no hauria servit de res ja que l'Osasuna no va fallar, el filial blaugrana va certificar el descens a segona B amb una pèssima imatge al Miniestadi, on va caure golejat pel Leganés

LEGANÉS5


BARÇA B2


Per oblidar. El partit d'ahir contra el Leganés al Miniestadi, en què el Barça B va certificar un descens a segona B anunciat des de fa mesos, exemplifica el que ha estat la temporada per al filial blaugrana. Guanyar tampoc hauria servit de res ja que l'Osasuna no va fallar, però el pitjor és que, contra un rival com el Leganés, que no s'hi jugava res, el conjunt de Jordi Vinyals –des que es va fer càrrec de l'equip, dues victòries en 17 partits– no només no va ser capaç de sumar els tres punts, sinó que va caure golejat mostrant una pèssima imatge i confirmant moltes de les carències que l'han portat a haver-se d'acomiadar de la segona A després de cinc temporades consecutives.

I això que, en els primers minuts, potser algú va arribar a creure en el miracle després que Munir, quan no s'havia arribat ni al primer quart d'hora i l'Osasuna encara no havia marcat, obrís la llauna superant Dani Barrio per baix gràcies a una molt bona assistència de Cámara i la col·laboració de Postigo. Manant ja en el marcador, els de Vinyals van gaudir d'uns bons minuts i haurien pogut augmentar l'avantatge si altre cop Munir, a passada de Sandro i després d'una gran jugada col·lectiva, no hagués fallat sol davant del porter. Va perdonar el Barça B i ho va pagar car ja que el Leganés, que ja havia avisat amb un parell d'ocasions no gaire clares, va ser capaç de reaccionar. Tot i que no es jugaven res i ja que fa temps que estan salvats, els madrilenys, amb bon joc, van posar molts problemes al filial blaugrana. Suárez va poder evitar el gol en un xut d'Eraso amb els peus, però no va poder fer el mateix a menys de deu minuts per arribar al descans, quan es va veure sorprès per una centrada xut de Peña que va desviar amb la punta de la bota el mateix Eraso, tot un malson ahir per a la defensa del Barça B.

I potser sabent que l'Osasuna ja guanyava 2-0 i així les esperances de salvar-se, si és que n'hi havia, ja eren gairebé nul·les, el Barça B va sortir desendollat en el segon temps i el Leganés no va tenir pietat. Ni deu minuts s'havien jugat de la segona part i els d'Asier Garitano ja havien capgirat el resultat, amb una acció que tornava a demostrar les deficiències defensives dels blaugrana quan Álvaro, tot i caure a terra, va poder aprofitar la passivitat dels rivals per aixecar-se i col·locar la pilota lluny de l'abast de Suárez. Calia fer un pas endavant per, com a mínim, acabar amb certa dignitat i Vinyals va fer entrar Dongou i Halilovic encara amb mitja hora per jugar-se. I va semblar que la decisió donava fruits ja que, gairebé acte seguit, Palencia de cap, amb un gran salt i una potent rematada en una centrada de Joan Roman, feia el 2-2, i poc després, Munir, estavellava una pilota al pal. Aquesta millora, però, va ser fugaç, ja que ràpidament els blaugrana van tornar a fer el passerell. Una doble intervenció de Suárez i un refús d'Edgar Ié sota pals només va ajornar el que havia de venir, que van ser tres gols més del Leganés. Peña, a porta buida i de cap, en va fer un, i el gran protagonista, Eraso, va marcar per partida doble i va tornar a posar en evidència la passivitat dels de Vinyals, per completar un hat-trick. Un comiat pitjor al Mini aquesta temporada i a la segona A, impossible. L'únic que li queda ja al Barça B és intentar no acabar la lliga cuer.

BARÇA B: Suárez, Campins, Diagne (Bicho 73'), Edgar Ié, Palencia, Gumbau, Babunski (Dongou 58'), Cámara (Halilovic 58'), Sandro, Munir i Joan Roman. LEGANÉS: Dani Barrio, Postigo, Mantovani, Santamaría, César (Luis Ruiz 67'), Erik, Eraso, Álvaro, Fran Moreno (Alberto Martín 67'), Rubén Peña (Aguirre 75') i Rabello. GOLS: 1-0 (13') Munir. 1-1 (37') Eraso. 1-2 (53') Álvaro. 2-2 (60') Palencia. 2-3 (72') Rubén Peña. 2-4 (76') Eraso. 2-5 (89') Eraso. ÀRBITRE: De la Fuente Ramos (Castella i Lleó).T.G.: Palencia i Rubén Peña. PÚBLIC: 1.705 espectadors.
Estem molt tocats, no pot ser diferent després de baixar. No ha pogut ser i d'això n'hem d'aprendre
Gerard Gumbau
JUGADOR DEL BARÇA B
Tots som culpables. Hi ha cops que no s'encerta amb alguns jugadors que tampoc fan el pas esperat
Jordi Vinyals
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Ha faltat la veterania d'altres anys. Es va pensar que aquesta plantilla era suficient per salvar-nos i seguir formant jugadors però no ha estat així

Casos molt diferents per afrontar el futur de l'equip

X.S.

Jordi Vinyals va preferir evitar parlar del seu futur i va recordar que queda una jornada i un amistós al Japó (10 de juny), però la seva continuïtat és més que improbable després del descens, com així ha deixat entreveure ell mateix més d'un cop. De fet, ja han sonat alguns noms com a possibles substituts, com el de l'actual tècnic del juvenil A, García Pimienta. Pel que fa a la plantilla, i amb el club sense poder fitxar, també faltarà veure com s'afronta el futur d'homes com Samper, Adama, Munir, Sandro, Halilovic o Grimaldo, que són els jugadors amb més projecció, i que podria quedar frenada en una categoria com la segona divisió B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)