2a divisió A

Salt amb continuïtat

2a divisió A. El Nàstic compta amb Vicente Moreno i el gruix de la plantilla, tot i que és conscient que l'haurà d'apuntalar per millorar-ne el potencial, amb vista al retorn a la categoria de plata

La continuïtat ha estat el secret de l'èxit del Nàstic aquesta temporada, i la continuïtat serà també la recepta que el club tarragoní aplicarà en el retorn a segona A. El Nàstic dóna per feta la renovació del tècnic, Vicente Moreno, que també està convençut que hi haurà entesa entre les dues parts per plasmar-ho en un nou contracte. “És un actiu del club que no podem deixar escapar de cap manera. Ell ja ho sap, la temporada passada ja se li va dir, i ara també, que això és casa seva, i és el que mana. Ell i Emilio [Viqueira] s'ho mereixen tot, són dos fenòmens”, deia després del partit contra l'Osca el president, Josep Maria Andreu. La direcció esportiva treballa amb la idea que el gran gruix de la plantilla continuarà. Diumenge, alguns dels pesos pesants del vestidor grana, com ara Xisco Campos i David Rocha, ja van donar per fet que la temporada que ve continuaran defensant els colors del Nàstic. Un dels futbolistes que podrien canviar d'aires és el central Pablo Marí. La gran temporada que ha realitzat i la seva joventut –té 21 anys– fan que tingui diversos pretendents, però el Nàstic intentarà que es quedi a Tarragona.

L'estiu passat, després que la temporada anterior el Nàstic es quedés a les portes de l'ascens a segona A, el club tarragoní ja va apostar per tocar poc la plantilla i per mantenir Vicente Moreno a la banqueta. Només alguns retocs van reforçar un equip que ha acabant signant una gran temporada. De la plantilla es valora especialment el compromís, el caràcter guanyador i l'ambició. A més, hi ha diversos futbolistes de l'actual plantilla amb experiència en la categoria de plata i a primera divisió: Xisco Campos, Manolo Martínez, Xisco Muñoz, Manu Reina, Pol Bueso, Sergio Rodríguez, Azkorra, Luismi, Rayco i Lago Júnior.

De totes maneres, la idea és reforçar l'equip amb futbolistes que li permetin fer un salt de qualitat per afrontar amb més garanties una temporada exigent, en què l'objectiu dels tarragonins serà mantenir-se a segona divisió A per consolidar-s'hi en els propers anys. La intermediació de Promoesport, l'agència de representació de futbolistes que porta la parcel·la esportiva del club, encapçalada pel director esportiu, Emilio Viqueira, serà molt important en aquest aspecte.

PECES CLAU

Xisco Campos i David Rocha ja van deixar clar diumenge que continuaran

VICENTE MORENO

“És un actiu del club i no el podem deixar escapar”, assegura Josep Maria Andreu

BLOC EXPERIMENTAT

Deu futbolistes de l'actual plantilla grana ja han jugat a segona A i, fins i tot, a primera

CARES NOVES

Promoesport serà un actiu clau en les negociacions per als possibles reforços

I ara, el títol de campió de segona B

La temporada encara no ha acabat per al Nàstic, que en els propers dies ha d'afrontar l'eliminatòria per determinar el campió de segona B, contra l'Oviedo. És un títol honorífic per rubricar una temporada en què tots dos equips ja han complert amb el gran objectiu: l'ascens a segona B. El partit d'anada es disputarà diumenge a les 12 a Tarragona i la tornada, la setmana vinent al Carlos Tartiere, en principi dimecres o dijous. L'Oviedo, campió del grup primer, ha pujat a segona A després de superar el Cadis.

Quart ascens des del 2001

La història del Nàstic té un punt d'inflexió el juny del 2001, quan es va aconseguir l'ascens a segona A després de més de dues dècades de travessa pel desert de la segona B i, fins i tot, de la tercera divisió. Malgrat que el Nàstic només va estar un any a segona A, el juny del 2004 hi va tornar a pujar i, dos anys més tard, va completar un cicle triomfal amb l'ascens a primera. Nou anys després, deixa enrere dos descensos per aconseguir el retorn a segona A en el que és el quart ascens dels tarragonins des del 2001.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)