Territorial

L'orgull de tot un poble

1a catalana. Amb l'històric ascens de categoria al sac, l'Abadessenc ja comença a preparar la confecció de la plantilla del curs que ve. El club del Ripollès competirà contra gegants

L'Abadessenc forma part del selecte grup de clubs que competeixen en una categoria prou reconeguda com és la primera catalana i pertanyen a una població que no supera els 4.000 habitants. En aquest grup també hi són l'Avià (2.259 habitants) i la Jonquera (3.203 habitants), dues plantilles que van arribar a la categoria ja fa unes temporades i han aconseguit consolidar-s'hi. Sense cap dubte, els tres casos són l'orgull del seu poble, i en el cas de l'Abadessenc s'accentua ja que el salt suposa arribar a unes cotes que no s'havien assolit mai, ja que els blanc-i-negres s'estrenaran en aquesta categoria: “S'ha pogut aconseguir una cosa que s'esperava des de fa temps. Ja feia temporades que el club treballava amb projectes per assolir l'ascens. S'ha aconseguit en aquesta temporada, que ha sigut magnífica, però també és gràcies al treball que s'havia anat fent amb anterioritat que s'han assolit els èxits”, explica Toni Garcia, que continuarà al capdavant del primer equip i així complirà la tercera temporada com a tècnic dels de Sant Joan.

Les primeres decisions

L'Abadessenc tot just va acabar de competir el cap de setmana passat, ja que ha participat en les primeres eliminatòries de la copa Catalunya. En les properes dues setmanes, el club del Ripollès anirà anunciant les primeres decisions pel que fa a la plantilla: “Hem pres decisions a nivell intern, i ho anirem comunicant als futbolistes. De cara al curs que ve haurem de fer una plantilla amb una mica més de nivell, i amb aquest objectiu treballarem”, explica Garcia.

En una lliga on hi haurà històrics com el Manresa, el Vic, el Mataró o el Martinenc, el tècnic dels blanc-i-negres té clar quin serà l'objectiu: “En principi som la ventafocs, i al darrere no hi tenim una gran ciutat com altres rivals, però volem plantar cara i aconseguir guanyar-nos el respecte de tota la categoria”, diu Toni Garcia.

EL PROTAGONISTA

S'ha pogut aconseguir una cosa que s'esperava des de fa temps. Ja feia temporades que el club treballava per assolir l'ascens
Volem plantar cara i aconseguir guanyar-nos el respecte de tota la categoria
Toni Garcia
entrenador de l'abadessenc

Les dificultats dels equips del Ripollès

En aquest salt de categoria, d'entrada, l'Abadessenc ha de fer front a un primer obstacle a l'hora de confeccionar la plantilla: la situació geogràfica. I és que el catàleg per anar a buscar futbolistes queda força reduït en una comarca on amb prou feines se superen els 25.000 habitants, una xifra que superen la gran majoria de ciutats representades en la primera catalana. A aquest ventall de possibilitats reduït s'hi uneix la manca de bones comunicacions amb altres nuclis de població propers i més poblats: “És molt difícil portar jugadors cap aquí dalt. Hem de pensar que estem com a mínim a mitja hora o tres quarts de zones com Osona o la Garrotxa”, explica el tècnic, que a més destaca la competència que hi ha per aconseguir jugadors: “A Osona hi haurà equips com el Vic, el Manlleu o el Tona i serà complicat que ens escullin a nosaltres. Ho intentarem, farem un esforç i si no, ho tirarem endavant amb el que tinguem.” Més enllà d'aquests problemes, l'Abadessenc té a favor seu la manera com es viu el futbol a la població. La Barra Jove, el grup d'animació de l'Abadessenc, ha aconseguit convertir el municipal en un dels estadis amb més caliu de la demarcació gironina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)