Territorial

Presenta un superàvit de més de 900.000 euros

Federació Catalana de Futbol. El president, Andreu Subies, va passar amb nota l'assemblea general ordinària, en la qual va mostrar els beneficis, que s'han triplicat respecte a l'exercici anterior

Més de 900.000 euros, que serviran per pagar el deute amb Hisenda i per invertir-lo en els clubs, va presentar ahir la Federació Catalana de Futbol de superàvit. Es tracta d'una xifra rècord en els últims anys, en què, des de la gestió de Subies, s'ha anat corregint el malmès estat financer de les arques de l'entitat que aglutina tots els clubs de Catalunya.

“El 2009, la federació era una entitat amb pèrdues, però a partir del 2014, els auditors opinen que torna a tenir estabilitat econòmica”, explicava ahir Subies en l'informe de presidència: “Era un dels compromisos d'aquesta junta directiva. Tot i això, durant aquests anys, la FCF no ha deixat de retornar diners, ja sigui en metàl·lic o material, als clubs.” Per això, una part dels 900.000 euros de benefici aniran a subvencionar amb material esportiu als clubs de futbol i futbol sala, i la resta, a saldar el deute que existeix amb Hisenda i la Seguretat Social. Des de la federació, tal com va explicar l'assessor jurídic de la FCF, José Domingo Valls, va dir que la FCF “ha tancat tots els problemes que tenia amb Hisenda i la Seguretat Social”. Els comptes es van aprovar amb gairebé unanimitat (207 vots a favor, 1 en contra i 4 abstencions) així com el pressupost de la temporada vinent, que superarà els 18 milions d'euros, amb 170 vots a favor, dues abstencions i cap en contra.

L'assemblea també va aprovar per unanimitat la modificació del reglament de la FCF per introduir el codi ètic: “Aquest codi ètic és molt ambiciós, ja que pretén abolir totes aquelles conductes incíviques en tots els àmbits del futbol català. Però no vol ser una eina sancionadora, sinó educativa i preventiva”, va explicar el directiu Oriol Camacho.

LES REACCIONS

La FCF ha tancat tots els problemes que tenia amb Hisenda i la Seguretat Social
José Domingo
assessor jurídic de la fcf
Els auditors opinen que, el 2014, la FCF torna a tenir estabilitat econòmica
Andreu Subies
president de la fcf

La plaça del Terrassa aniria cap al Manlleu

El futur del Terrassa Olímpica 2010, ara mateix, és incert. Tot i que no és descartable algun moviment de part de Jesús Fernández per no perdre la plaça a tercera, tot indica que el nou Terrassa, anomenat Terrassa FC 1906 i fundat a partir de la Peña San Pedro, jugarà a primera catalana. El Terrassa Olímpica 2010 té fins al 14 de juliol per formalitzar la inscripció a tercera, tal com va aclarir el secretari de la FCF, Albert Baza. En cas que algú es volgués fer càrrec d'aquesta plaça, hauria d'assumir els deutes (450.000 euros) de l'entitat i, si no, la plaça saltaria cap al Manlleu, sempre que la Pobla no acabi aconseguint l'ascens. Si el filial del Nàstic puja, aquesta plaça aniria al Santboià, quart millor equip de 1a catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)