2a divisió A

Amb tots els escenaris definits

L'Athletic B i l'Osca tanquen la configuració de rivals del Girona i el Llagostera el curs 2015/16

El filial basc, que feia 19 anys que no jugava a segona A, i l'Oviedo no s'havien trobat encara el Girona, el més veterà de la categoria

La configuració dels
equips de la temporada 2015/16 a segona A va quedar definida ahir, amb la resolució de les dues eliminatòries d'ascens que quedaven pendents. El Bilbao Athletic, que va fer bo al camp del Cadis (1-1) el 2-0 de l'anada al nou San Mamés, i l'Osca, que va superar amb solvència l'Huracán –2-0 ahir a l'Alcoraz, després de l'1-1 a València–, seran rivals del Girona i el Llagostera a partir de l'agost. S'afegeixen al Nàstic i l'Oviedo, vencedors de les eliminatòries de campions, i a l'Almeria, el Còrdova i l'Elx, que relleven des de primera el Betis, l'Sporting i Las Palmas.

L'Osca va arribar a segona A juntament amb el Girona, l'estiu del 2008, però va baixar el 2013. Després de dues temporades a segona B, l'equip aragonès recupera el lloc a la Lliga de Futbol Professional. Molt més temps ha trigat el filial de l'Athletic a tornar a la segona màxima categoria del futbol estatal, ja que feia dinou anys que el club biscaí no tenia el seu segon equip només una categoria per sota del primer. L'equip dirigit per José Ángel Ziganda ha completat una molt bona temporada –va lluitar pel títol amb l'Osca fins l'última jornada i ha superat totes les eliminatòries– i relleva el Barça com a únic filial dels 22 equips que competiran a segona A.

Dels equips que hi haurà la temporada 2015/16 a segona A, no n'hi ha cap que s'hi estreni. N'hi ha dos, però, que coincidiran per primera vegada amb el Girona, que ha quedat com el conjunt amb més temporades consecutives (comença la vuitena) a la categoria. A més del Bilbao Athletic, també jugarà per primera vegada a Montilivi a segona A l'Oviedo, un dels conjunts amb més potencial i afició de l'Estat que havia viscut molts intents frustrats d'ascens.

Tres catalans

La categoria ha perdut el Barça B i el Sabadell, que van tancar una temporada nefasta amb el descens, però ha recuperat el Nàstic, que havia encadenat tres temporades a segona B. Serà la sisena temporada consecutiva que arrencarà amb més de dos representants del país a la segona categoria estatal. En les seves dues primeres campanyes a la categoria, el Girona havia coincidit només amb el Nàstic.

L'Elx, de moment

Tot i que al terreny de joc va baixar l'Eibar –juntament amb l'Almeria i el Còrdova–, el conjunt basc ha estat repescat per jugar a primera a causa del descens administratiu de l'Elx. El jutge de disciplina social de la LFP va fer baixar l'Elx perquè mantenia un deute amb Hisenda que s'enfilava als 8,8 milions d'euros. El club ha recorregut contra la decisió al tribunal administratiu de l'esport (TAD), que té previst dictar resolució abans del 15 de juliol.

L'ÚNIC INTERROGANT

L'Elx lluita per evitar el descens administratiu fixat per la LFP i que beneficia l'Eibar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)