2a divisió A

Nàstic

En un escenari superior

L'històric doble ascens del primer equip i la Pobla permet al club tarragoní encarar el futur amb una situació immillorable al planter

Viqueira espera que aquest nou panorama faciliti el salt de futbolistes de la base

Si un any enrere el director esportiu del Nàstic, Emilio Viqueira, hagués escrit en un paper els seus desitjos per al curs 2014/15, no hi hauria posat res gaire diferent del que ha acabat succeint. L'èxit del seu projecte –i el de Promoesport– ha estat inqüestionable, i s'ha aconseguit una fita històrica i sense precedents: el Nàstic va pujar un mes enrere a segona A i el seu filial, la Pobla, va repetir gesta el cap de setmana passat i és nou equip de segona B. “És una situació ideal, tot ha sortit rodat”, afirma Viqueira, que ara disposa d'un escenari perfecte per afrontar el futur de l'entitat en clau ambiciosa i optimista. El màxim responsable de la parcel·la esportiva grana, que aquests dies viu immers en el tràfec del mercat, té molt clar que hi ha molta feina per davant. “Ara toca estabilitzar el club tenint en compte la nova situació, i necessitem més mitjans i infraestructura per continuar creixent a bon ritme”, diu Viqueira, que creu que l'ascens de la Pobla facilitarà les coses: “És molt important que tinguem el filial a segona B, ens ajudarà a l'hora de signar jugadors joves que ens puguin fer servei a la primera plantilla.”

Amb un filial a segona B i un altre a divisió d'honor juvenil, l'objectiu del Nàstic és generar una plataforma que permeti als seus futbolistes fer el salt, ja que en la darrera etapa a segona A la presència de la base al primer equip va ser del tot testimonial. En aquest aspecte, Viqueira és realista: “Tot depèn de les fornades, però nosaltres posarem els mitjans perquè els jugadors puguin fer el pas endavant. Tant de bo que en poc temps puguem nodrir-nos de la base, com hem fet amb Calavera i Alberto Varo [el porter ja està lliure i disposa de bones ofertes, tot i que el Nàstic tornarà a negociar-hi per mirar de renovar-lo].”

Un planter que flueixi

El bon paper de la Pobla farà que Martín Posse continuï com a entrenador, mentre que el seu segon, Manel Cazorla, seguirà al seu costat però assumint també la banqueta del juvenil. L'objectiu és clar: facilitar la integració del futbolista mentre superi etapes, tenint una idea de futbol establerta. “No pretenem ser el Barça [amb un patró de joc definit en tot el planter] perquè és impossible, però la integració de membres del cos tècnic de la Pobla al juvenil fa que la transició resulti més senzilla per als nois,” diu Emilio Viqueira.

Amb el salt de categoria de la Pobla, d'altra banda, les exigències augmentaran. Així, el club grana haurà de retocar la plantilla del filial, si bé Viqueira vol apostar per mantenir una part del bloc: “Farem una mescla amb els jugadors que han aconseguit l'ascens i joves promeses que aportin un plus de qualitat.” D'altra banda, el ritme d'incorporacions de juvenils a la plantilla de la Pobla es reduirà amb el canvi de categoria. “El pas de la divisió d'honor juvenil a segona divisió B pot ser massa gran per alguns jugadors, així que buscarem altres fórmules, com les cessions, perquè després puguin fer el salt definitiu a la Pobla”, conclou el director esportiu grana.

La dada
28
dies
van passar de l'ascens del Nàstic a segona A, al de la Pobla a segona B.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)