Nàstic

Una rereguarda completa

Nàstic. Les incorporacions de Iago Bouzón i Mousa Bandeh van permetre tancar ràpidament la línia defensiva, que combina experiència i projecció i té unes quantes peces polivalents

La continuïtat d'una gran part del bloc de l'ascens fa que la plantilla del Nàstic per a la temporada del retorn a segona divisió A hagi quedat definida només amb alguns reforços. Aquest és el cas, sobretot, de la defensa, que es pot considerar tancada. Només alguna oportunitat que es presenti a última hora per augmentar-ne el nivell podria fer variar el panorama. Els sis defenses que continuen de la temporada passada, els dos fitxatges d'aquest estiu per a la rereguarda –Iago Bouzón (Còrdova) i Mousa Bandeh (Olot)– i el retorn del lateral dret Jordi Calavera després de la cessió a l'Olot –tindrà fitxa del filial però podrà ser utilitzat quan calgui per al primer equip– permeten que les posicions de la rereguarda estiguin doblades, tenint en compte, a més, que hi ha alguns defenses que poden ocupar més d'una demarcació i que alguns futbolistes del mig del camp poden endarrerir la posició.

El jove Gerard Valentín, que la temporada passada va mostrar un gran nivell fins que es va lesionar a la recta final, és qui parteix amb avantatge per ser el titular habitual al lateral dret. De totes maneres, Jordi Calavera serà una alternativa i Xisco Campos va jugar en aquesta posició a partir de la lesió de Gerard Valentín, i la seva experiència a segona A i la polivalència el fan una peça important per a Vicente Moreno. Xisco Campos tant pot jugar de central com de lateral, una virtut que comparteixen Iago Bouzón, Xavi Molina i Pol Bueso, destinats, en principi, a desenvolupar-se a l'eix de la defensa. Pablo Marí, que la temporada passada va ser un dels millors futbolistes de l'equip tarragoní i que aquest estiu, malgrat les ofertes, ha renovat amb el Nàstic, és un central pur que, a priori, està destinat a començar la temporada en els onzes inicials. Així, la nòmina de centrals permetrà diverses combinacions a Vicente Moreno, que també pot disposar de Manolo Martínez i Fali, mig centres que poden actuar a l'eix de la defensa. De fet, la demarcació de central és una de les que tenen jugadors de sobres i, tenint en compte que el Nàstic vol alliberar algunes fitxes –ara estan totes ocupades– per fer les últimes incorporacions i per tenir llocs lliures per al mercat d'hivern, és molt probable que un dels descartats sigui de l'eix de la rereguarda, i el defensa que té més números de rebre la baixa és Pol Bueso. Luismi, Marc Martínez i Azkorra són els altres futbolistes de la plantilla amb possibilitats de ser descartats.

La posició de lateral esquerre té dos futbolistes després de l'arribada de Mousa Bandeh. El jove futbolista serà la competència de Mossa, lateral esquerre titular habitual la temporada passada, especialment després de la marxa de Ramón Verdú en el mercat d'hivern. Vicente Moreno té encara una altra alternativa per a aquesta posició: endarrerir Ferran Giner.

POLIVALÈNCIA

Xisco Campos, Xavi Molina, Pol Bueso i Bouzón poden jugar a l'eix i a la banda
Gerard Valentín
Lateral dret. Un dels jugadors amb més projecció.
Jordi Calavera
Amb fitxa del filial, podrà ser utilitzat per al lateral dret.
Xisco Campos
És central, però últimament ha jugat sobretot de lateral. Experiència i caràcter.
Xavi Molina
Un dels més polivalents: central, lateral i mig centre.
Iago Bouzón
Central de gran experiència a primera i segona A que també pot jugar a la banda.
Pol Bueso
Central, tot i que també és una alternativa per al lateral. Pot ser un dels descartats.
Pablo Marí
Central. Va ser un dels millors del Nàstic la temporada passada i tenia ofertes.
Mossa
Lateral esquerre. S'ha consolidat en l'última campanya.
Mousa Bandeh
Lateral esquerre. Ell i Iago Bouzón són les cares noves.
* Altres:
Manolo Martínez i Fali també poden ser centrals, i Ferran Giner ha estat utilitzat com a lateral esquerre.

MÉS DEFENSES

Manolo Martínez, Fali i Ferran Giner poden endarrerir la posició i jugar a la rereguarda

EN SOBREN

El club grana vol alliberar fitxes i Pol Bueso serà, probablement, un dels descartats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)