Nàstic

L'eclosió esperada

Nàstic. Després d'unes temporades d'estancament, Sergio Tejera vol demostrar que és més que la promesa en qui es va fixar el Chelsea amb setze anys i per la qual va apostar l'Espanyol

Es presenta una temporada molt important per a Sergio Tejera. “Ha de ser l'inici d'una nova etapa per a tu”, li deia ahir Josep Maria Andreu sobre la gespa del Nou Estadi, just després dels protocol·laris tocs de pilota al costat de Iago Bouzón, amb el qual va ser presentat com a flamant incorporació del Nàstic. El repte que li llançava el president és el mateix que ell s'ha plantejat des que va rescindir el contracte amb l'Espanyol i va acceptar l'oferta tarragonina. “Vull tornar a mostrar el jugador que sóc després de dos anys complicats. Vull tornar-me a sentir important”, havia dit minuts abans davant la premsa. Amb 25 anys, el mig centre creatiu barceloní té un objectiu clar en l'aspecte individual: treure's de sobre l'etiqueta de promesa i convertir-se, per fi, en realitat.

Format primer a l'inesgotable planter de la Damm, Sergio Tejera es va convertir en les categories inferiors de l'Espanyol en una perla amb molts pretendents. El Chelsea es va avançar a clubs com ara el Barça, el Real Madrid i el Manchester United, i es va endur a Londres un futbolista que amb setze anys tenia un futur interessant. La revista World Soccer el va incloure en aquell moment en la llista dels 50 joves futbolistes amb més futur del món. Després de tres temporades en el planter blue, va marxar cedit al Mallorca, que el va fer debutar a primera amb 20 anys després d'un curs al filial i que el va acabar adquirint. Trenta-un partits en la màxima categoria en dos anys li van valer el retorn a l'Espanyol en l'operació d'intercanvi amb Javi Márquez. El club blanc-i-blau n'esperava molt, d'ell, però, massa irregular, va tenir algunes oportunitats en la primera temporada i cap en la segona, en què va ser cedit, en el mercat d'hivern, a l'Alavés, a segona A. A Vitòria tampoc no ha tingut el protagonisme esperat en la temporada i mitja en què ha vestit la samarreta blanc-i-blava, i l'Espanyol ja no tenia plans de futur per a ell, de manera que van acordar la rescissió del contracte, pas previ al seu fitxatge pel Nàstic.

A Tarragona, Sergio Tejera diu que vol donar el millor de si mateix –“vull tornar a ser el futbolista que vaig ser”, reitera– per ajudar en un projecte que té la permanència com a primer objectiu però ambició en l'horitzó. El director esportiu, Emilio Viqueira, espera que aporti pausa i qualitat al mig del camp, on tindrà la competència de David Rocha i Marc Martínez, els futbolistes de la plantilla grana amb un perfil més similar al seu, que ell mateix defineix de manera gràfica: “M'agrada tenir la pilota i fer jugar els companys.”

Sergio ha d'aportar pausa al nostre joc i qualitat al mig del camp
Emilio Viqueira
DIRECTOR ESPORTIU DEL NÀSTIC
Vull tornar a mostrar el jugador que sóc després de dos anys complicats. Vull tornar-me a sentir important
Sergio Tejera
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC

Iago Bouzón i la importància de Viqueira

La llarga experiència en el futbol professional és una de les raons per les quals el Nàstic ha fitxat el central gallec Iago Bouzón, que ha jugat a primera amb el Celta, el Recreativo i el Còrdova. En l'equip de Huelva va coincidir sobre la gespa amb el director esportiu del Nàstic, Emilio Viqueira, les temporades 2005/06 i 2006/07. Segons Bouzón, el fet de conèixer la manera de ser i de treballar de Viqueira és una de les claus que expliquen que acceptés l'oferta del Nàstic. Viqueira, per la seva banda, també coneix bé el central grana i sap que aportarà tranquil·litat, experiència i saber estar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)