Nàstic

Nàstic

El repte de l'hereu

El tarragoní Miquel Palanca defensarà per fi la samarreta del Nàstic sota la inevitable ombra del seu pare, el jugador que més gols ha marcat al Nou Estadi

L'extrem espera protagonitzar fites importants en el club grana, en el qual Santi Palanca va marcar una època

“Els consellsdel meu pare sempre han estat importants, sobretot en els mals moments. És un pilar fonamental”

L'orgull es dibuixava nítidament al rostre de Santi Palanca mentre el Nàstic presentava el seu fill Miquel com un dels fitxatges més destacats per a la temporada del retorn a segona A. Era lògic. Veure'l amb la mateixa samarreta que ell va defensar set temporades, entre els anys setanta i vuitanta, era un desig seu compartit des de feia temps pel club grana, que sempre ha tingut un interès especial per incorporar futbolistes del territori per tarragonitzar l'equip. I Miquel Palanca (Tarragona, 1987) és un dels futbolistes amb millor currículum de la ciutat, ja que va arribar a debutar a primera amb l'Espanyol i el Real Madrid i acumula sis temporades a segona A entre el Castelló, l'Elx i el Numància. Al Nàstic, el nou extrem dret grana espera aconseguir fites importants, tal com va fer el seu pare. Santi Palanca (Lucena, Còrdova, 1957) va marcar una època en el club tarragoní, ja que va disputar 225 partits oficials amb la samarreta grana i encara és, amb 47 dianes, el futbolista que ha marcat més gols al Nou Estadi. Com el seu fill, era un atacant de banda dreta. Va jugar a primera divisió dues temporades amb l'Espanyol i a segona A amb el Sabadell i el Nàstic, club amb el qual també va militar a tercera divisió –en la primera temporada– i a segona B.

Com no podia ser d'una altra manera, Santi Palanca ha seguit molt de prop la carrera del seu fill, també en l'última aventura a Austràlia, en la segona part de la temporada passada. “Els consells del meu pare sempre han estat importants, sobretot en els mals moments. És un pilar fonamental”, va explicar Miquel Palanca durant la seva presentació, en què va deixar clar que el Nàstic, el club de la seva ciutat i el que va veure triomfar el seu pare, sempre ha estat “molt especial” per a ell. Aquest és, de fet, un dels motius que expliquen que l'entesa entre el club tarragoní i el futbolista fos molt ràpida. Miquel Palanca assegura que arriba al Nàstic “en el moment idoni”, encara jove i amb molt de futbol per oferir, però amb un bon bagatge que el converteix en un futbolista experimentat, sobretot en la categoria. El nou jugador grana haurà de lluitar contra l'ombra del seu pare i contra el record d'aquell debut amb el Real Madrid al Camp Nou, i demostrar que és més que això.

El pare, més partits a 1a
Miquel Palanca va tenir debuts efímers a primera divisió amb l'Espanyol i el Real Madrid (un partit amb cada equip), mentre que Santi Palanca va jugar 14 duels en dos anys en la màxima categoria amb el club blanc-i-blau. El fill, en canvi, té més trajectòria a 2a A que el pare, que, això sí, va marcar una època al Nàstic.
225
partits
oficials va jugar Santi Palanca amb el Nàstic, de la temporada 1976/77 a la 1981/82 i en la 1987/88, amb ascensos a 2a B i 2a A.
62
gols
va marcar Santi Palanca amb la samarreta del Nàstic, dels quals 47 al Nou Estadi, la qual cosa fa que sigui, encara, el màxim golejador de la història del recinte tarragoní.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)