2a divisió A

El derbi no es farà esperar

El Girona rebrà el Llagostera en la sisena jornada, el 27 de setembre, i el duel a Palamós serà a finals de febrer

Els gironins comencen la lliga al camp de l'Athletic B i els llagosterencs reben l'Osasuna

El camí del Girona i el Llagostera per a la temporada 2015/16 ja està definit. Ahir els dos representants gironins del futbol professional van saber el recorregut que hauran de fer al llarg de les 42 jornades, i, més enllà del debut en la lliga –que serà el 22 o el 23 d'agost–, el fet més noticiable són les dates del derbi entre gironins i llagosterencs, que enguany serà molt més matiner que en el curs passat. La primera trobada entre els dos clubs es produirà en la jornada 6 de lliga i, a diferència de la temporada passada, es jugarà a Montilivi. Serà el 27 de setembre –el 26, si es juga en dissabte–, mentre que el partit de la segona volta es disputarà a Palamós el 28 de febrer, en la vint-i-setena jornada.

Pel que fa al duel entre catalans, el primer dels equips gironins que es trobarà amb el Nàstic de Tarragona –que ha tornat aquest estiu al futbol professional– serà el Girona. Els de Machín visitaran el Nou Estadi en la tercera jornada del calendari, en un inici de competició en què els tres primers desplaçaments dels de Montilivi seran contra nouvinguts a la categoria de plata: Athletic B, Nàstic i Oviedo. El Llagostera no es veurà les cares amb els tarragonins fins al 22 de novembre, en un duel que tindrà l'al·licient de tornar a enfrontar dos equips que el juny del 2014 van protagonitzar una eliminatòria molt tensa per pujar a segona divisió A. El partit contra els grana també es jugarà al Nou Estadi de Tarragona, i és que el Llagostera disputarà els dos derbis de la primera volta a fora de casa i els de la segona davant del seu públic.

A Bilbao, amb el Barça

L'estrena del Girona serà al camp del Bilbao Athletic. La idea del club biscaí és fer jugar el filial al nou San Mamés, però no hi ha confirmació oficial. I, de fet, en la primera jornada, el filial coincideix com a local amb el primer equip, que rep precisament el Barça. No és clar, per tant, que els gironins trepitgin l'estadi nou. Una de les alternatives que té el club basc és Lasesarre, el camp del Barakaldo, on el Girona va jugar en la fase d'ascens a segona A.

Per potencial teòric, els gironins tenen rivals més forts amb la lliga madura que no pas al començament, tot i que hi ha equips arribats a la categoria –especialment l'Oviedo– molt ambiciosos. El Girona tindrà l'últim partit del 2015 a Palma, rebrà el Valladolid el 3 de gener i tancarà la lliga al camp de la Ponferradina, de molt bon record fa dues temporades, en el penúltim partit. Una altra jornada amb al·licient és la visita del Lugo a Montilivi, programada per al cap de setmana del 8 de novembre. Un dels handicaps principals que es trobarà l'equip de Machín és que haurà d'afrontar la jornada entre setmana a fora, a Elx, just després d'haver tingut un altre partit a camp contrari, contra el Còrdova.

Estrena a casa

A diferència del curs passat, en la segona temporada del Llagostera a segona A, el club blaugrana s'estrenarà a casa. El que sí que es repeteix és l'entitat del primer rival del curs, ja que si l'agost passat debutaven contra el Las Palmas, enguany serà l'Osasuna la primera pedra de toc dels de la Costa Brava. Pel que fa al primer desplaçament, la destinació serà Lugo, l'escenari que va veure debutar en el futbol professional l'actual cos tècnic del Llagostera.

Un altre dels punts d'interès del calendari és l'única jornada entre setmana, que en el cas del Llagostera podrà disputar davant del seu públic. El Llagostera jugarà el 8 de maig contra l'Oviedo a casa i tres dies després rebrà al Palamós-Costa Brava el Còrdova. L'equip tancarà la lliga també a casa contra el Saragossa.

CURIÓS

La visita del Girona a l'Athletic B del primer dia coincideix amb l'Athletic-Barça

CONTRA DEBUTANTS

Els tres primers rivals dels de Machín a camp contrari han pujat de segona B

CAPICUA

El Llagostera començarà i tancarà la lliga jugant davant de la seva afició

AMB AL·LICIENTS

Al novembre, el Girona rebrà el Lugo i el Llagostera visitarà el Nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)