Territorial

Els gegants no fan por als equips gironins

1a catalana. Els equips de la demarcació de Girona competiran contra equips històrics del futbol català

La temporada 2015/16 de primera catalana del grup 1 arrencarà el mes de setembre amb la presència de sis equips de les comarques gironines. El Farners, el Lloret, la Jonquera, el Girona B i l'Escala hi continuen un curs més, i s'hi afegeix l'Abadessenc, que substitueix el descendit Banyoles. El campionat es preveu com un dels més durs dels darrers temps, ple de clubs històrics i amb experiència que faran augmentar el nivell de la competició.

Cap dels sis gironins havia tastat la primera abans del 2011. El Farners i el Lloret hi van prendre part per primera vegada el 2011/12. Des de llavors, cada any s'hi ha anat afegint algun conjunt de la demarcació. El 2012/13, la Jonquera; el 2013/14, el Girona B; després, l'Escala, i enguany serà l'Abadessenc, com a campió del grup 1 de segona catalana, qui hi deixarà la seva empremta. Entre tots compatibilitzaran un registre de vint temporades en la categoria.

Al seu costat es trobaran amb equips que tenen una llarga història dins el futbol català, com el Manresa, el Vic, l'Horta o el Sants. Tots quatre junts superen amb escreix el nombre de participacions a primera dels representants gironins. A més, han militat en diverses etapes a la tercera divisió. Però no només del nom es viu. Hi ha altres factors, com la il·lusió, l'esforç o el treball, que poden fer inclinar la balança cap a un costat o un altre.

“La primera catalana estarà formada per equips històrics i de ciutats importants. Els tres o quatre més petits ens hi haurem d'enfrontar, però això no vol dir que renunciem a res”, assegura el president de l'Abadessenc, Joel Regué. La valentia del màxim dirigent de Sant Joan s'entén amb els resultats obtinguts pels debutants gironins. El Girona B va ocupar la tercera posició en el primer any; la Jonquera, la quarta, i l'Escala, la cinquena.

El Vilassar de Mar i el Martinenc, que han baixat de tercera, tampoc seran preses gens fàcils. Ambdós voldran recuperar la seva plaça al més aviat possible i confeccionaran plantilles potents per aconseguir-ho. L'Andorra i el Mataró, acabats d'ascendir, o l'Avià, un bloc consistent, també són seriosos candidats a lluitar per la part alta.

Així doncs, el sextet gironí haurà de batallar contra autèntics gegants del futbol de casa nostra en una primera catalana cada vegada, més competitiva i difícil. “Serà un campionat complicat i es decidirà per petits detalls. L'actitud serà un tret diferencial. Des del Farners estem esperançats”, afirma el president dels de Santa Coloma, Gerard Espriu.

LA VALORACIÓ

Hi ha equips històrics i de ciutats importants, però això no vol dir que renunciem a res
Joel Regué
president de l'abadessenc
Serà un campionat complicat i es decidirà per petits detalls. L'actitud serà un tret diferencial
Gerard Espriu
PRESIDENt DEL FARNERS

L'Andorra, el nou company de viatge del grup 1

En la temporada 2011/12, després de la reestructuració de categories del futbol català, la primera catalana es va dividir en dos grups de divuit equips en lloc d'un sol grup de vint. Els representants gironins van quedar enquadrats en el primer, amb els clubs de les comarques del nord de Barcelona, com el Vic, l'Avià, el Manresa, el Mataró o el Martinenc. En el proper curs, a tots aquests conjunts s'hi afegirà un nou company de viatge, l'Andorra, que ha aconseguit l'ascens. En les seves participacions a primera, els andorrans havien militat en el segon, format per conjunts de Lleida, Tarragona i el sud de Barcelona. Però enguany la federació ha decidit canviar la seva ubicació i situar-lo en el grup 1. El desplaçament a terres pirenaiques suposarà, doncs, un augment general del nombre de quilòmetres, un maldecap més per als equips més modestos i la seva economia.

A la demarcació de Girona, l'Escala haurà d'afrontar el recorregut més llarg. Prop de 250 quilòmetres separen la localitat de l'Alt Empordà i el país dels Pirineus. Des de Girona i Lloret n'hi ha entre 210 i 220, mentre que la Jonquera i Santa Coloma de Farners hi tenen, aproximadament, una distància de 200 km. Per la seva localització geogràfica, el debutant en la categoria, l'Abadessenc, serà qui tindrà un trajecte relativament més curt, de 119 quilòmetres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)