Nàstic

Aprenentatges intensos

Nàstic. Iago Bouzón, bregat pels tres ascensos i els quatre descensos que ha viscut en la seva carrera, és el fitxatge més experimentat dels que ha fet fins ara el club tarragoní

El Nàstic està combinant les incorporacions de futbolistes joves amb altres de més experimentats, que han d'ajudar el bloc de l'ascens a adaptar-se a la nova categoria. El futbolista amb més rodatge en el futbol professional dels que aquest estiu han arribat al club tarragoní és Iago Bouzón, que ha disputat les últimes dotze temporades entre primera divisió i segona A. “L'experiència és un actiu molt important en aquesta categoria. Els que en tenim hem d'aportar aquest plus, i és normal que se'ns exigeixi més, tot i que jo crec que tots, tant els més joves com els més veterans, estem igual de capacitats per tirar-ho endavant”, explica el central gallec. El llarg aprenentatge adquirit per Iago Bouzón al llarg de la seva carrera ha tingut els moments més intensos en els tres ascensos i els quatre descensos viscuts, a part de l'experiència del 2010 al 2012 a l'Omonia de Xipre, amb títols inclosos. Amb tantes situacions límit viscudes, amb tantes decepcions i alegries, l'experiència del gallec, de 32 anys, serà bàsica per al Nàstic per afrontar un curs important.

Només de deixar el planter del Celta i debutar amb el primer equip la temporada 2003/04, Iago Bouzón ja va viure el descens dels de Vigo a segona A, malgrat que el curs següent van aconseguir recuperar la categoria perduda. Va ser llavors quan Iago Bouzón va fitxar pel Recreativo, i amb l'equip andalús va viure el segon ascens consecutiu a primera divisió, l'any en què el Nàstic també va aconseguir pujar a la màxima categoria del futbol estatal. Així, Iago Bouzón va disputar tres temporades seguides a primera divisió, amb força participació, fins que l'equip de Huelva va baixar a segona A el juny del 2009. Amb la samarreta del Recreativo, Bouzón va coincidir amb l'actual director esportiu del Nàstic, Emilio Viqueira. Després de l'experiència a Xipre, el defensa gallec es va incorporar al Xerez, club amb el qual va viure l'únic descens de la seva carrera a segona B, el 2013. Ell havia estat un jugador important, un fet que li va valer continuar a segona A, ara al Còrdova. Amb l'equip andalús va viure el seu tercer ascens a primera, en què va ser una peça important, però en la màxima categoria, aquesta última temporada, va jugar poc i l'equip no va poder evitar el retorn ràpid a segona A.

Ara, al Nàstic, Iago Bouzón, conscient de la igualtat de la categoria i de la facilitat amb què es passa dels objectius ambiciosos al patiment, és partidari de la prudència, per bé que considera que la plantilla grana pot aspirar a cotes altes. A Tarragona, el gallec tindrà com a competidors per ser titulars a l'eix de la defensa Xisco Campos, Pablo Marí i els polivalents Xavi Molina i Manolo Martínez. Pol Bueso podria ser un dels descartats.

LES FRASES

L'experiència és un actiu important. Els que en tenim hem d'aportar aquest plus, i és normal que se'ns exigeixi més
L'ascens amb el Còrdova va ser una experiència positiva i que pot servir-me
Iago Bouzón
central del nàstic
2003/04
Celta
descens a segona A
2004/05
Celta
ascens a primera
2005/06
Recreativo
ascens a primera
2008/09
Recreativo
descens a segona A
2012/13
Xerez
descens a segona B
2013/14
Còrdova
ascens a primera
2014/15
Còrdova
descens a segona A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)