2a divisió A

Un clàssic dels nous temps

Copa. El Nàstic rebrà el Girona en la segona eliminatòria, quatre dies després d'enfrontar-s'hi, també a Tarragona, en la lliga. Serà el tercer encreuament entre els dos equips des del 2008

La federació espanyola va sortejar ahir els emparellaments de les dues primeres eliminatòries de la copa, que es disputaran, a partit únic, el 2 i el 9 de setembre respectivament. El partit més destacat des de l'òptica catalana és el que enfrontarà en la segona eliminatòria el Nàstic i el Girona al Nou Estadi, només quatre dies després que els dos equips es vegin les cares en la lliga en el mateix escenari. És la tercera vegada que els dos equips s'enfronten en la competició del KO des del 2008. Amb el Girona que acabava de pujar a segona A, els dos equips es van enfrontar en la copa en la segona eliminatòria de la temporada 2008/09, en la qual el Girona es va desfer del Nàstic al Nou Estadi (0-2). El curs següent el Girona i el Nàstic es van tornar a trobar en la copa, també en la segona eliminatòria, però aquella vegada a Montilivi, on un gol de falta directa de David Cañas també va resoldre el duel a favor dels gironins (1-0). El Nàstic i el Girona van coincidir en la lliga des del curs 2008/09 fins al curs 2011/12, quan els tarragonins van baixar, i ara es tornaran a veure les cares, un cop el Nàstic ha recuperat el lloc en la LFP. L'altre equip català de segona A, el Llagostera, ha quedat emparellat amb l'Albacete en un duel que es jugarà al camp dels blaugrana.

Però abans de la segona eliminatòria es disputarà la primera, en què només hi haurà els equips de segona B i tercera. El sorteig d'ahir va determinar que el Reus rebrà al seu estadi l'Ascó, campió del grup català de tercera i que debuta en la competició. El guanyador de l'enfrontament –tots els duels són a partit únic– jugarà en la segona eliminatòria, el 9 de setembre, contra el vencedor del duel entre el Condal i l'Arandina.

Pel que fa als altres dos equips de segona B que participen en la copa, el Sabadell jugarà a la Nova Creu Alta contra el Castelló, campió del grup valencià de tercera i que va quedar eliminat en la fase d'ascens a segona B. Si supera l'escull, l'equip vallesà visitarà en la segona eliminatòria el camp del Racing de Ferrol, un dels equips que han quedat exempts de la primera. El Lleida, per la seva banda, jugarà contra un dels seus rivals en la lliga, l'Hèrcules. Si guanya, l'equip del Segrià jugarà en la segona eliminatòria contra el vencedor del duel entre el Guijuelo i el Pontevedra.

UN DUEL CATALÀ

El Reus i l'Ascó, que debuta en la copa, es veuran les cares a l'estadi dels roig-i-negres
1a eliminatòria (02/09)
1. Condal - Arandina 2. Tudelano - Compostel·la 3. Laredo - R. Santander 4. Guijuelo - Pontevedra 5. Varea - Cultural Leonesa 6. Guadalajara - Talavera 7. Ebro - Real Unión 8. Socuéllamos - Portugalete 9. Mensajero - Majadahonda 10. Sabadell - Castelló 11. Alcoià - Formentera 12. Lleida Esp. - Hèrcules 13. Reus Deportiu - Ascó 14. Melilla - Algesires 15. Bal. Linense - Recreativo 16. Múrcia - Cadis 17. Linares - Jumella 18. Mèrida - Peña Sport * Exempts: Barakaldo, UCAM, Villanovense, Racing de Ferrol, UD Logroñés i Huracán.
2a eliminatòria (09/09)
Guanyador 9 - Guanyador 16 Guanyador 6 - Guanyador 15
UD Logroñés - Guanyador 17
Guanyador 7 - Guanyador 2 UCAM Múrcia - Guanyador 14
Guanyador 12 -Guanyador 4 Huracán - Guanyador 8
Guanyador 1 - Guanyador 13
Guanyador 3 - Guanyador 5 Barakaldo - Guanyador 11
R. Ferrol - Guanyador 10 Villanovense - Guanyador 18 Mallorca - Osca Nàstic - Girona Leganés - Tenerife Còrdova - Lugo Mirandés - Osasuna Oviedo - Valladolid Llagostera - Albacete Alcorcón - Ponferradina Almeria - Elx Numància - Alavés * Exempt: Saragossa

ELS ALTRES DE 2A B

El Sabadell rebrà el Castelló, i el Lleida, també a casa seva, jugarà contra l'Hèrcules

A PARTIT ÚNIC

La primera eliminatòria és el 2 de setembre i la segona, amb els equips de 2a A, el 9

L'ALTRE DE 2A A

El Llagostera començarà l'aventura en la copa a Palamós contra l'Albacete
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)