Nàstic

Ariet de present i futur

Nàstic. El club grana està a punt de tancar el fitxatge per quatre anys del jove davanter Àlex López (València), el vuitè de l'estiu, per reforçar la demarcació que té més coixa, la punta d'atac

El Nàstic podria tancar avui mateix el fitxatge del jove davanter del València Àlex López, un dels objectius principals que des de l'inici de l'estiu té la direcció esportiva del club tarragoní per reforçar l'atac, pràcticament l'única línia amb mancances a un mes de l'inici de la competició. El Nàstic veu en Àlex López, de 21 anys, una aposta de present i, sobretot, de futur, i per això li farà un contracte per quatre temporades. El Nàstic es quedarà el futbolista en propietat després de pagar una quantitat de traspàs al València. Ferran Corominas, que al juny va acabar el contracte amb l'Elx, era un altre dels objectius del club tarragoní. La incorporació d'Àlex López, la vuitena de l'estiu, ha de servir per acabar d'apuntalar l'atac del Nàstic, amb Marcos i Azkorra com els altres 9 d'una plantilla amb moltes alternatives en la segona línia.

Natural de Calafell i format al Reus, amb un parèntesi d'un any amb poques oportunitats al juvenil del Barça, Àlex López va fer el salt al primer equip reusenc la temporada 2012/13, en què va disputar 24 partits i va fer un gol. En la següent va tenir un paper més destacat, amb 34 partits i 12 gols, la qual cosa va fer que el València s'hi fixés i l'incorporés, l'estiu passat, al filial. Aquesta última temporada Àlex López ha disputat 34 partits amb el Mestalla i ha marcat 11 gols, consolidant la progressió dels últims anys. És un futbolista amb capacitat de rematada, poder físic, velocitat i habilitat.

Vicente Moreno sol utilitzar un sol punta de referència en el seu esquema de joc. Ara mateix, el Nàstic té dos davanters centres purs: Gorka Azkorra i Marcos Jiménez. El basc té una llarga experiència a segona A (vuit temporades), mentre que el mallorquí ha mostrat un bon nivell a segona B, però encara no ha debutat en la categoria de plata. Sí que té moltes més peces a escollir Vicente Moreno per a la segona línia atacant, on té vuit futbolistes que poden jugar a les bandes o a la mitja punta: Jean Luc, Xisco Hernández, Giner, Luismi, Palanca, Rayco, Naranjo i Xisco Muñoz.

LA SEGONA LÍNIA

En canvis, fins a vuit futbolistes poden jugar a les bandes de l'atac i a la mitja punta

EN PROGRESSIÓ

Format al Reus, va rendir a un bon nivell al primer equip roig-i-negre i al Mestalla

LES REFERÈNCIES

De davanters centres purs, en la plantilla només hi ha Marcos i Azkorra

Els descartats, més clars des de dimecres

El fet que els únics jugadors del Nàstic que no van intervenir en el primer partit de la pretemporada, dimecres contra el Vila-real (1-1), fossin Pol Bueso, Marc Martínez i Luismi –a més de Palanca i Iago Bouzón, amb molèsties– deixa clar que són els futbolistes amb qui no compta Vicente Moreno i que s'estan buscant equip. De totes maneres, no es podria descartar encara alguna altra baixa, sobretot si hi ha alguna incorporació més. Tot i que la plantilla, amb el reforç a la davantera, es considera completa, el club tarragoní sempre està atent a les oportunitats que li pugui donar el mercat i que serveixin per incrementar el nivell de la plantilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)