Nàstic

Feina feta sota els pals

Nàstic. El club grana aposta per la continuïtat a la porteria, amb Reina i Tomeu, assegurant la compenetració amb una defensa poc modificada. El jove Varo no els permetrà relaxar-se

L'aposta per la continuïtat del bloc de l'ascens que ha fet aquest estiu el Nàstic per afrontar la temporada del retorn a segona A també es deixa notar a la porteria, on es manté la parella que ha defensat els tres pals les dues últimes temporades, Manolo Reina i Tomeu Nadal. Amb una defensa molt poc modificada respecte a la de la temporada passada, el tècnic grana, Vicente Moreno, té molta feina feta pel que fa a la compenetració en els moviments defensius de l'equip i a l'entesa entre els porters i els defenses. Una de les claus de la temporada passada va ser el rendiment de la rereguarda tarragonina, i per a la temporada que ara es comença a preparar la idea és que la solidesa continuï sent un dels pals de paller dels grana. A més, la temporada passada va suposar l'eclosió del porter del filial, Alberto Varo, que va signar una gran temporada amb la Pobla de Mafumet i que serà el tercer porter.

Es presenta una temporada important per a Manolo Reina. L'experimentat porter malagueny, de 30 anys, té l'oportunitat de demostrar que encara té nivell per jugar en les categories de la LFP, tal com ja ha fet diverses vegades al llarg de la seva carrera. Molt acostumat als canvis de categoria, ha jugat tres temporades a primera –on més continuïtat va tenir va ser al Llevant– i cinc a segona A. Després, l'experiència a Grècia no li va anar bé del tot, i va veure la proposta que li va fer el Nàstic fa dos estius com l'oportunitat de tornar-se a reivindicar en el futbol estatal. Dos anys després, li ha acabat sortint bé, ja que ha aconseguit tornar a segona A sent el porter titular habitual dels tarragonins, especialment la temporada passada, en què va deixar poques oportunitats al seu competidor en la porteria tarragonina. És per això que, sobre el paper, Manolo Reina parteix amb avantatge per ser el titular aquest nou curs.

L'experiència també pot afavorir Reina, ja que Tomeu Nadal encara no ha debutat a segona A. El manacorí, de 26 anys, va jugar a segona B amb els filials del Mallorca i el Getafe abans d'arribar al Nàstic. En la primera temporada a Tarragona, va arribar a estar al davant de Manolo Reina pel que fa a la confiança del tècnic, però llavors va succeir la denúncia de l'Atlètic Balears, que va destapar irregularitats en la seva fitxa i que, a més de treure tres punts a l'equip grana, va deixar Tomeu Nadal sense poder jugar més. Aquell episodi, considerat injust pels tarragonins –amb els tres punts perduts haurien sigut campions–, va enfortir el bloc per a la recta final d'aquella temporada i per a la següent, en què l'ascens va permetre tancar la ferida.

L'ALTERNATIVA

Tomeu Nadal parteix amb desavantatge en el curs del seu debut a segona A

RETORN A LA LFP

Reina, amb experiència a primera i segona, vol mostrar que manté el nivell

Un porter de futur amb present d'èxit

Alberto Varo, nascut fa 22 anys a Tarragona, va viure la temporada passada un gran any. Va ser considerat per molts el millor porter de tercera i el seu equip, la Pobla de Mafumet, va aconseguir l'històric ascens a segona B. A causa de la bona actuació i de la joventut, li van sortir pretendents, però la proposta del seu club, que l'ha convertit en el tercer porter del Nàstic –sempre s'entrenarà sota les ordres de Vicente Moreno– però que li permetrà continuar tenint minuts a la Pobla a segona B –el salt de categoria farà que pugui progressar–, ha fet que no dubtés a continuar a Tarragona. El Nàstic es volia assegurar la continuïtat d'un porter de futur pròxim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)