Nàstic

Ambició renovada

Nàstic. Quatre anys després de tancar una llarga etapa a primera divisió, Xisco Muñoz torna a les competicions de la LFP amb l'objectiu d'aportar experiència i demostrar que manté el nivell

Ja queda menys per a l'inici d'una temporada especial per al Nàstic. Tres anys durs a segona B li han fet valorar l'atractiu de jugar a segona A, i ara que ha recuperat la categoria perduda el juny del 2012 es conjura per mantenir-s'hi. El cas del Nàstic és, si fa no fa, paral·lel al del seu davanter Xisco Muñoz, que també torna a la LFP després d'uns anys d'absència. El mallorquí va jugar nou temporades a primera divisió i dues a segona A abans d'iniciar una etapa a Geòrgia i de fitxar, el desembre passat, pel Nàstic.

Amb 34 anys, Xisco Muñoz està encantat amb l'oportunitat de tornar a jugar en el futbol professional que li ha donat l'ascens del Nàstic a segona A. Vol demostrar que manté el nivell i és conscient que la seva experiència li atorga un paper important més enllà del terreny de joc. “Hem pujat de nivell. No serà fàcil ja que ens trobarem amb grans equips, i és per això que haurem d'estar junts i lluitar al màxim, i creure en el que fem”, diu Xisco Muñoz, que veu una plantilla “amb el mateix ADN que la temporada passada, amb la mateixa actitud i el mateix treball, però amb més futbol”. Xisco considera clau que el Nàstic tingui equilibri, que reforci les seves credencials de solidesa defensiva i efectivitat en atac del curs passat, ja que ara va de debò: “Això ja és futbol. Ja no es juga en poliesportius, es juga en estadis i és molt bonic. Cal sacrifici i recordar el que ha costat arribar-hi.”

Per a Xisco Muñoz la temporada passada no va ser fàcil: “Havia estat dos anys seguits sense aturar-me, i en l'aspecte físic em va costar adaptar-me del tot. Ara em sento millor, més còmode, i crec que ara tot serà més fàcil. Com més amunt estàs, més es juga a futbol i menys pes té l'aspecte físic. Espero fer un bon any.” Xisco Muñoz tindrà competència en la plantilla tarragonina, amb molts futbolistes per a la segona línia d'atac.

LES FRASES

Em sento millor, més còmode, i crec que ara tot serà més fàcil. Com més amunt estàs, més es juga a futbol i menys pes té l'aspecte físic
Això ja és futbol. Ja no es juga en poliesportius, es juga en estadis i és molt bonic. Cal sacrifici i recordar el que ha costat arribar-hi
Mantenim l'ADN de la temporada passada, la mateixa actitud i treball, però amb més futbol
Xisco Muñoz
DAVANTER DEL NÀSTIC

250 partits disputats amb cinc equips de primera

Xisco Muñoz és, clarament, el futbolista amb millor currículum del Nàstic, amb permís d'un Emana que s'entrena sense cap decisió presa, de moment, sobre el seu futur. Xisco Muñoz, de 34 anys, va jugar nou temporades a primera divisió, en les quals va disputar, comptant totes les competicions oficials, 250 partits. En la màxima categoria va defensar els colors del Tenerife –amb el qual va debutar a primera el 2001–, el Recreativo, el València, el Betis i el Llevant. A més, s'hi han d'afegir 68 partits a segona A amb el Recreativo i el Llevant i la fructífera aventura a Geòrgia, amb 129 partits i 79 gols en tres anys i mig al Dinamo de Tbilisi. El desembre de l'any passat, acabada l'aventura georgiana, va acceptar l'oferta del Nàstic, amb el qual va disputar tretze partits la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)