Territorial

Tret de sortida a la primera competició oficial

Copa Catalunya. El Peralada i el Figueres juguen avui el derbi de l'Alt Empordà, el Palamós visita el camp del Masnou i l'Olot repeteix eliminatòria a Manlleu en l'inici del torneig

La copa Catalunya aixeca el teló, un any més, com la primera competició oficial de la temporada just a l'inici de la fase de preparació dels diferents clubs per al campionat de lliga. Vint-i-sis equips, sis de segona B i vint de tercera divisió, participen en la primera eliminatòria. La proximitat geogràfica defineix, en bona mesura, els encreuaments. El Peralada, el Figueres, el Palamós i l'Olot tornen a ser enguany els representants de la demarcació de Girona. Tots quatre entren en joc avui a la tarda. Els dos conjunts de l'Alt Empordà disputaran un atractiu derbi, el degà visita el camp del Masnou i els garrotxins travessen, de nou, el túnel de Bracons per enfrontar-se al Manlleu.

Per començar, un derbi

El Peralada rebrà el Figueres en el duel comarcal (19.00 h). Serà un partit especial per a diversos jugadors que han canviat de samarreta aquest estiu. Sergi Romero s'enfundarà la samarreta blanc-i-blava, i Sergi Murga i Moñino, que van acabar el curs a la Jonquera, i Ureña vestiran de verd-i-blancs. Els entrenadors locals Arnau Sala i Xavi Punsí viuran ambdós un matx significatiu com a exentrenadors de la Unió.

Xampanyers i figuerencs jugaran el segon partit de pretemporada. Cap dels dos va aconseguir la victòria en el debut, després de perdre contra el Girona (1-3) i l'Olot (0-1), respectivament. El curs anterior es van veure les cares en la competició amb un resultat favorable als de Vilatenim (0-2).

D'altra banda, per al Palamós, que va començar els entrenaments fa deu dies, el matx contra el Masnou (19.00 h) suposarà l'estrena en la pretemporada i la primera oportunitat de veure les deu noves incorporacions en acció. Els del Baix Empordà repeteixen enfrontament contra un equip del Maresme en el primer partit de la copa Catalunya. L'any passat els palamosins van caure derrotats en els penals contra el Vilassar de Mar.

El clàssic de Bracons

Finalment, l'Olot visitarà al camp d'un Manlleu (20.30 h) que el va fer suar de valent l'any passat en la mateixa fase (2-3). Els de Rodri arriben a l'enfrontament amb diverses setmanes de treball ja a les cames. De moment, els garrotxins han disputat dos partits de preparació. Primer van superar clarament l'Escala (0-5) i després per la mínima el Figueres, amb gol d'Uri Santos (0-1). El vencedor de l'eliminatòria s'enfrontarà al guanyador del partit entre el Peralada i Figueres en la segona eliminatòria.

Ahir
Vilafranca-Gimnàstic
2-1
Avui
Peralada-Figueres
20.00 h
Manlleu-Olot
20.30 h
Masnou-Palamós
19.00 h
Ascó-Lleida
20.00 h
Santfeliuenc-Cornellà
19.00 h
Europa-Espanyol B
19.00 h
Júpiter-Martinenc
19.00 h
Muntanyesa-St.Andreu
19.00 h
Demà
Gavà-Castelldefels
19.00 h
Prat-Hospitalet
20.00 h
Terrassa-Rubí
19.00 h
Cerdanyola-Badalona
19.00 h
*El Reus va quedar exempt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)