Territorial

NACHO CASTRO

ENTRENADOR DEL GIRONA B (1A CATALANA)

“El projecte és il·lusionador”

“Al Peralada hi estava molt a gust, però el cicle es va acabar”

“Volem ser ambiciosos, competitius i potenciar la formació”

Nacho Castro va acabar una etapa de quatre anys al Peralada i va acceptar la proposta de dirigir el Girona B. En la seva nova aventura professional Castro té dos objectius molt clars: per una banda, intentar fer pujar l'equip a tercera, cosa que ja va fer amb el Peralada, i, per l'altra, seguir formant els joves futbolistes del filial amb l'objectiu d'afavorir la promoció cap al primer equip.

Va deixar el Peralada (3a divisió) per fitxar pel Girona B (1a catalana). Expliqui'm com va prendre aquesta decisió.
Són cicles. A Peralada ja hi havia estat quatre anys, amb bastant de desgast, sobretot amb el tema de la logística, ja que visc a Sant Feliu, treballo a Barcelona i entrenava a Peralada. Estava molt a gust allà i va ser una època molt bonica, però crec que necessitàvem un canvi.
M'imagino que, personalment, integrar-se en un club que té el primer equip a segona A també l'atrau, no?
És clar, el primer equip està a la LFP i el projecte de club també m'atrau molt. En Quique Cárcel i l'Albert Síria em van proposar de venir i em vaig decidir, el projecte és il·lusionador. Esperem fer-ho bé.
Amb el primer equip a 2a A, el filial hauria d'estar més amunt. L'objectiu ha de ser clarament pujar de categoria, no?
L'objectiu és ser ambiciosos per estar en una categoria que estigui més en sintonia amb la del primer equip, però això és futbol. El que vull és que la formació dels jugadors continuï i, sobretot, que competeixin; en aquesta categoria s'ha de competir. També serà molt important controlar els egos individuals que existeixen en un filial, intentar que tots mirin pel col·lectiu. Si ho fan, després repercutirà en l'aspecte individual.
A més d'aspirar a l'ascens, un altre tema capital ha de ser el de la promoció dels joves jugadors...
És la clau. Volem tenir jugadors amb projecció perquè en un futur puguin estar al primer equip, aquest és el perfil que estem buscant, jugadors en edat sub-23. En els últims anys s'ha demostrat que el mister del primer equip i la direcció esportiva estan apostant pels joves; d'exemples, n'hi ha molts.
El curs passat feia la sensació que es va descuidar una mica el filial. Suposo que ara tot això es vol canviar una mica.
El més important és que tot l'entorn sigui positiu, perquè això, acompanyat de la qualitat dels jugadors, farà que tot rutlli. Els jugadors s'han de sentir protegits pel club i, després, hauran d'aprofitar les oportunitats.
Com definiria el seu equip? Del juvenil en pugen molts al filial.
Sí, en pujaran set o vuit. Van competir molt bé el curs passat, i ara els vull veure en la pretemporada, espero que em demostrin que tenen lloc al filial. Serà un equip bastant nou. Es queda una petita base del filial, i hi ha la intenció que altres jugadors puguin ser cedits a 2a B, en pugen bastants del juvenil, i amb els nous fitxatges esperem fer un equip competitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)