Territorial

L'Olot, per categoria

Torneig de l'Estany. Els garrotxins van vèncer el Figueres en el primer matx (0-1) i, amb més problemes dels esperats, van derrotar també l'amfitrió, el Banyoles (3-0)

bANYOLES0

OLOT1

bANYOLES0

figueres2

Olot3

FIGUERES0

L'Olot va guanyar la 46a edició del Torneig de l'Estany, que organitza el Banyoles, tot un clàssic de l'estiu en plena preparació dels equips per a la nova temporada. En un nou format de triangular amb partits de 45 minuts sense descans, el Banyoles, el Figueres i l'Olot es van enfrontar entre si per determinar-ne el vencedor.

En el primer partit de la tarda, un dels plats forts del dia, el Figueres (3a divisió) i l'Olot (2a divisió B) van fer gaudir els espectadors amb diverses ocasions de gol per a cada equip. Gràcies a un incisiu Roger Brugué, la Unió va disposar de la primera ocasió amb una pilota que va acabar dins la xarxa, però que el col·legiat va anul·lar per una situació il·legal. En el minut 11 i el 16 els atacants figuerencs van fer lluir el jove Àlex Campos, que va desviar les rematades amb seguretat. L'Olot es va despertar de mica en mica i, en el minut 21, Reverter va estar a punt de sorprendre Aleix.

Ja a les acaballes, en el 42, Marcel Serramitja va tenir una nova aproximació, i en el 44, Kike Sánchez va fer l'únic gol del matx després d'aprofitar una pilota morta dins l'àrea i xutar creuat. Els dos equips van fer una tanda de penals per evitar possibles empats al final i el Figueres en va acabar sent el guanyador (4-2).

En el segon partit del vespre, el Figueres es va veure les cares amb l'amfitrió, el Banyoles. El tècnic de l'equip de l'Alt Empordà, Eduardo Vílchez va alinear onze jugadors del primer equip i titulars del curs passat, un obstacle massa elevat per a un conjunt banyolí que, tot i combatre amb energia, no va poder fer res per evitar caure derrotat per 2-0. En el minut 13, Pedro va aprofitar un refús del porter, després d'una rematada de Revert, per fer pujar el primer gol i, en el 44, Javi Revert va fer de vaselina la sentència. Abans, en el 42, Pedro del Campo havia estavellat una pilota al travesser, un presagi del gol de l'atacant gironí.

En el tercer i últim duel del torneig, l'Olot es va enfrontar amb el Banyoles. Els olotins, amb una victòria aconseguien el trofeu i ja en els primers minuts van portar la iniciativa del joc. En el 12, Traoré, un extrem a prova en els entrenaments d'aquesta setmana dels de la Garrotxa, va estar a punt de fer el primer i, dos minuts després, Luismi Quezada va estavellar la pilota al travesser.

Tot i la diferència de categoria, el Banyoles (2a catalana) va fer suar de valent l'Olot, que fins al 39 no va poder fer el primer gol, obra de Gato, i els altres dos, ja amb els banyolins entregats, de Marcel Serramitja (43' i 44').

FIGUERES: Aleix, Varese, Costa, Fageda, Masó, Venzal, Sergi Romero, Brugué, Torque, Adrià Casanova i Pep. OLOT: Àlex Campos, Argelagués, Vallho, Rojas, Blázquez, Traoré, Sana, Kike Sánchez, Vilanova, Marcel i Reverter. GOLS: 0-1 (44') Kike Sánchez. ÀRBITRE: Samuel Hernández.
FIGUERES: Gallego, Quimo, Chicho, Cunill, Masó, Ferran Grau, Roger Vidal, Pedro, Ritxi, Serramitja i Revert. BANYOLES: Iván, Bayot, Dani González, Lucas, Banal, Guilana, Martín, Ignasi, Èric (Facu), Omar i Ibra. GOLS: 1-0 (13') Pedro. 2-0 (44') Revert. ÀRBITRE: Xevi Robires.
OLOT: Campos, Gaitán, Luismi, Prior, Ferrussola, Abel, Gato, Sana (Vilanova), Allal, Reverter (Marcel) i Traoré (Kike). BANYOLES: Jota, Nico, Jiménez, Simón, Nil, Joel, Ignasi, Facu, David, Martín i Manel. També: Ibra i Guilana. GOLS: 1-0 (39') Gato. 2-0 (43') Marcel. 3-0 (44') Marcel. ÀRBITRE: Guillem Fernández.