Territorial

La diàspora de la Damm

Divisió d'honor juvenil. Equips com el Dépor, el Màlaga i l'Albacete han pescat en el reeixit equip que Cristóbal va dirigir el curs passat

La segona posició en la lliga regular i la consecució dels quarts de final en la copa del Rei de la Damm el curs passat no han passat desapercebuts pels grans equips estatals. Els nou jugadors que l'any passat formaven la columna vertebral de l'equip de Cristóbal han trobat equip. I no qualsevol, el Deportivo de la Corunya, el Màlaga i l'Albacete han pescat en la inesgotable pedrera cervesera.

Els nou jugadors, nascuts el 1996, que acabaven el cicle juvenil a la Damm han trobat equip. I cap d'ells jugarà per sota de la tercera divisió. A excepció de Joel Cañaveras, que s'ha incorporat al Rubí, la resta de jugadors que han anat a parar a tercera divisió jugaran en equips filials. Especialment reeixits són els casos dels migcampistes Edu Expósito (29 partits i 3 gols) i Emilio Lucas (23 partits i 2 gols), que han fitxat pel Deportivo de la Corunya B, on coincidiran amb el català Àlex Corredera, que també va acabar el cicle de juvenil, però al Barça. L'atacant Alfred Planas (22 partits i 6 gols) també jugarà en un filial d'un equip de primera divisió. L'Atlético Malagueño ha obtingut els serveis del mitjapunta, que no podrà començar la temporada perquè estarà de baixa per lesió els propers tres mesos.

A Catalunya

A banda de Zárate (28 i 7), que ha marxat al filial de l'Albacete (equip de segona), la resta de jugadors que han acabat cicle han recalat en equips catalans. El repte és majúscul per a Doncel (30 i 8) i per al porter Vito (24 i -11), que s'hauran de fer un lloc a segona B en el Lleida i el Badalona, mentre que Marcet (28 i 9) i Garzón (23 p.) hauran de suar en el filial del Sabadell.

El repte per als nous, majúscul

El nou juvenil A de la Damm ja fa un parell de setmanes que comença a rodar amb la mirada posada en el primer partit de lliga. De moment, els homes de Cristóbal estan fent una estada de preparació a la Cerdanya que inclou el partit de pretemporada (0-0) que van jugar ahir contra la selecció d'Andorra sub-21. “Hi ha un bon grup i s'ha de formar un bon equip. Tothom comença amb les mateixes condicions i ha d'estar tot a punt per a l'inici de la competició”, explicava Cristóbal Parralo sobre un equip àmpliament renovat respecte a la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.