Territorial

Qatar SC

Un espàrring de quirats

El Qatar Sport Club s'estarà a Catalunya enfrontant-se amb equips de segona B i tercera durant vint dies per preparar-se per a la temporada

Van estar a Torremirona, però ara s'allotgen a l'hotel Juan Carlos I i s'entrenen al Club de Polo de Barcelona

Va quedar quart classificat darrere dels monstres de la lliga qatariana com l'Al-Sadd (en què juga Xavi), el Lekhwiya i l'El Jaish, però aquests dies només és un espàrring utilitzat pels equips de segona B i tercera. Fa uns dies a Torremirona (Figueres) i ara a Barcelona, el Qatar Sport Club s'està enfrontant amb equips del futbol nacional abans que comenci la seva lliga. A Catalunya s'han trobat el millor marc per lluitar per preparar l'objectiu de classificar-se entre els tres primers en la lliga que comença a mitjan setembre.

Ahir es va enfrontar amb el Terrassa al CAR de Sant Cugat, on repetirà amb la Pobla de Mafumet divendres, però fa uns dies va ser el Peralada el que els va derrotar 3-1. Però què hi fa un equip qatarià sent l'espàrring dels conjunts catalans? “Sobretot pel nivell dels equips d'aquí”, diu l'entrenador Radhi Soadhi: “Però també pel temps, perquè ara al Qatar les temperatures són molt altes i no ens podem entrenar.” Ara bé, l'equip dirigit per aquest tècnic iraquià que compleix la seva primera temporada al capdavant no s'està de res: s'allotja a l'hotel Juan Carlos I i s'entrenen al Club de Polo de Barcelona, on li han habilitat un camp de futbol amb les línies pintades i les porteries. Tot plegat, perquè s'hi estiguin tot el temps que vulguin. I hi tornin, és clar. “Aquí podem estar totalment centrats en el futbol perquè tenim gimnàs, un camp de futbol, bon temps, l'hotel... Tot el necessari per preparar-nos de la millor manera possible per a la temporada”, diu l'entrenador. De fet, el Qatar Sport Club no és l'únic equip del país que fa estades a Europa. El campió Lekhwiya va jugar contra el Màlaga el trofeu de la Costa del Sol dies després de jugar contra el Bursaspor turc.

Ahir el Terrassa va empatar contra aquest equip al CAR de Sant Cugat (1-1) amb els dos gols de penal. “Crec que el meu equip cada vegada és millor perquè jugant contra equips com el Terrassa –referint-se al duel d'ahir– millores en la condició física, en la tàctica, en la tècnica... En tot”, diu l'entrenador Soadhi, que arriba per primera vegada a Catalunya: “És una experiència molt positiva perquè el nivell dels equips catalans és molt alt. Es juga molt ràpid”, reconeix. Tot i això, el Qatar Sport Club ja havia visitat Catalunya, concretament Blanes, en altres pretemporades

Si no canvia la planificació, la Pobla de Mafumet serà l'últim equip amb el qual s'enfronti aquest equip de l'elit qatariana que, de moment, no compta amb estrelles mundials, però que, en la seva estada, mostra que està fet de molts quirats.

Una lliga que millora
El terrassenc Xavi Hernández ha fitxat recentment per l'Al-Sadd, un dels equips més poderosos de Qatar. L'arribada del llorejat jugador català ha revolucionat la lliga qatariana: “És molt positiu, encara que jugui en un rival nostre”, diu l'entrenador Soadhi: “Això farà que el nivell augmenti i sobretot que vingui més gent als estadis.”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)