Nàstic

“Si se'l rodeja bé, Emaná funciona en qualsevol equip”

Nàstic. Gabriel Pereyra, extècnic de l'Atlante mexicà el curs passat, en què militava el luxós fitxatge grana, diu que el migcampista arriba bé físicament i que serà decisiu en els últims metres

Els 24 partits en les últimes dues temporades que ha jugat Achille Emaná poden semblar massa pocs per tornar a l'exigent temporada de 42 duels de la segona A. Però Gabriel Pereyra, l'últim entrenador que va apostar pel jugador camerunès, esvaeix qualsevol dubte sobre la figura del fitxatge estrella de l'estiu tarragoní. L'extècnic de l'Atlante mexicà diu que Achille estava bé físicament l'any passat, que es lesiona poc i que si se'l rodeja bé és un luxe i una incorporació que marca la diferència en qualsevol equip.

Els registres d'Emaná amb l'Atlante, equip de la segona divisió mexicana, no van ser per tirar coets. Nou partits, set titularitats i cap gol. La gran majoria d'aquests partits, però, els va disputar sota la batuta de Pereyra abans que el tècnic argentí, exjugador de River Plate, dimitís pels mals resultats. “Va jugar sempre amb mi i ens va donar moltíssim. Quan jo renuncio al càrrec és quan l'entrenador que ve no el posa i per això deixa el club; no tenia minuts”, diu Pereyra. Emaná havia signat un contracte de sis mesos després d'una mala experiència –també sense minuts al Cruz Azul– i va decidir baixar de categoria per intentar l'ascens a primera divisió amb l'Atlante. “Jo el vaig demanar especialment i em va donar un gran rendiment. A banda d'un gran jugador, és molt bona persona i molt respectuós.”

El físic

Funcionarà a Tarragona? “Emaná ja és un jugador amb una edat que no està per fer dispendis físics, però que si se'l rodeja bé és un luxe per a qualsevol equip”, explica Pereyra. “No és un jugador que pugui fer un gran desplegament físic, ni exigir-li constantment en tasques defensives però, a canvi, és únic amb la seva habilitat en els metres finals”, diu del jugador que al Betis assegurava un gol cada dos partits i mig de mitjana arribant des de la segona línia.

L'estat físic sovint és una problemà en els jugadors veterans que acumulen un ritme baix de partits. “Físicament, amb nosaltres, estava molt bé. Hi pots confiar perquè no té excessives lesions. A més, és ja madur i sap el que es fa”, reconeix el preparador argentí, que manifesta que a molts jugadors d'altres lligues els costa brillar a Mèxic: “La meitat dels equips juguen a més de 2.500 m i això costa els primers mesos.”

LES REACCIONS

Jo el vaig demanar especialment i em va donar un gran rendiment. A banda d'un gran jugador és molt bona persona i molt respectuós
No està per fer un desplegament gran físic, ni exigir-li en defensa però, a canvi, és únic amb la seva habilitat en els metres finals
Pots confiar en ell perquè no té excessives lesions. És un jugador madur i sap el que es fa
Gabriel Pereyra
entrenador de l'atlante, exequip d'achille emaná
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)