Territorial

La Unió busca la classificació per a la fase definitiva

Copa Catalunya. El Figueres rep la visita del Cerdanyola a Vilatenim (a les 20 h) buscant un lloc en els quarts de final, on ja s'incorporen els equips que el curs passat eren a segona A

La copa Catalunya arriba aquest cap de setmana al tram decisiu de la competició amb la disputa de la tercera eliminatòria, que equival als vuitens de final. El Figueres, després de superar al Peralada en la primera eliminatòria –en la tanda de penals, després d'empatar a zero– i l'Olot en la segona –gràcies a un gol de Pedro a les acaballes del partit (1-0)–, buscarà un lloc en els quarts de final aquest vespre a Vilatenim (20 h) contra el Cerdanyola.

Més enllà de fer un pas endavant en la competició, el pas a quarts de final pot tenir un valor important per al Figueres i la resta de conjunts més modestos, ja que els equips que la temporada passada jugaven a segona A s'afegeixen a la competició. A més, el Figueres ja sap que si passa a la pròxima eliminatòria rebrà la visita a Vilatenim del Girona o del Llagostera, ja que el sorteig de quarts queda dirigit de tal manera que s'assignen els rivals segons la proximitat, i sempre es juga al camp de l'equip de divisió inferior. Per tant, en cas de guanyar demà, la Unió es pot assegurar un ingrés extra gràcies a la taquilla del pròxim partit.

El matx contra el Cerdanyola també servirà per posar el punt final a una pretemporada del Figueres que ha estat marcada principalment per aquesta competició. A més, serà la posada a punt perfecta per al primer partit de la competició més important, la lliga, ja que els figuerencs s'estrenaran al camp del rival de demà, el Cerdanyola, diumenge de la setmana que ve, a les 19 h. Per això és probable que Eduardo Vílchez faci un onze que no tingui res a veure amb el de la primera jornada, per tal d'amagar les seves cartes, però en tot cas serà un bon test per veure el nivell de l'equip abans del primer partit.

El partit de Vilatenim serà l'únic dels partits d'aquesta eliminatòria que es jugarà avui, ja que els altres dos partits seran demà a les 19 h. L'Europa, que va guanyar l'any passat aquesta competició, rebrà la visita del Cornellà i en l'altre partit el Reus visitarà el camp del Vilafranca. El conjunt que no jugarà aquest cap de setmana, però que estarà present en els quarts de final, serà el Rubí, que ha quedat exempt de disputar aquesta fase.

Avui
Figueres - Cerdanyola
20 h
Demà
Europa - Cornellà
19 h
Vilafranca - Reus
19 h
Exempt
Rubí
A partir de quarts
El Girona, el Llagostera, el Sabadell i el Barça B s'afegeixen a la competició. Els propers dies (la data encara està per determinar) es farà el sorteig de quarts de final i es fixaran les dates definitives, que seran al mes de setembre. Les semifinals i la final es disputaran entre els mesos de setembre i novembre, amb dates a determinar.

Classificar-se complica el calendari

Si fins ara la copa Catalunya ha servit a molts equips per fer una bona preparació pera la temporada amb més exigència competitiva de l'habitual, la classificació per els quarts de final es pot convertir en un factor que afecti el rendiment dels equips a l'inici de la temporada. Aquest curs, a diferència dels anteriors, no hi ha cap aturada llarga a l'inici de la competició a causa de la disputa de la copa de les Regions de la UEFA, i per això el nombre de jornades entre setmana és de només dues per als equips de tercera, mentre que els de 2a B no en tenen cap. Els equips que passin a quarts de final, però, hauran de disputar la copa Catalunya en alguna data intersetmanal entre els mesos de setembre i novembre, fet que augmentarà la càrrega de treball enfront dels seus rivals de lliga en un tram important de la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)