2a divisió A

Ni en obert ni en català

La segona A i la TV. Per primer cop en gairebé tres dècades, el cap de setmana ha estat orfe de partits emesos per Televisió de Catalunya. La categoria de plata és aquest any de pagament

Els partits dels equips catalans de segona A els dissabtes a la tarda, en obert i en català, un clàssic del curs futbolístic, no seran possibles aquesta temporada. Després de 27 anys oferint partits dels equips catalans de la categoria de plata, Televisió de Catalunya ja no té els drets sobre la Liga Adelante, de manera que enguany no pot retransmetre els compromisos del Girona, el Llagostera i el Nàstic. Aquest cap de setmana passat, el primer de la lliga de segona A, ha estat el primer en gairebé tres dècades en què no s'ha pogut veure futbol de segona divisió en obert i en català. Els tres equips han jugat en dies diferents –el Llagostera dissabte, el Nàstic diumenge i el Girona ahir– i en els tres casos només s'han pogut seguir per Canal Plus Liga 2.

L'acord signat aquest estiu entre Telefónica i la LFP permet a l'empresa de comunicació, a través de Movistar+ –la seva nova plataforma, resultant de la compra de Canal Plus–, emetre en exclusiva les lligues de primera divisió i de segona A a canvi de 600 milions d'euros. TV3 no ha pogut entrar en la pugna per continuar disposant dels drets sobre el futbol de segona A, i s'haurà de conformar amb alguns partits de la lliga de campions i amb els de segona B. Els resums posteriors als partits ja no seran tan puntuals ni extensos.

La televisió pública catalana lamenta haver quedat fora gairebé del tot del futbol professional, tot i que ara podrà destinar recursos a altres prioritats. La temporada passada Esport3 va retransmetre de manera habitual més d'un partit dels equips catalans de segona A en un mateix cap de setmana, i fins i tot en va arribar a emetre tres de seguits en directe algun dissabte a partir de les quatre de la tarda. També en va oferir a través del portal d'internet quan coincidien amb algun altre esdeveniment esportiu. Després que la primera divisió estigui des de fa uns anys dominada per les plataformes de pagament –encara queda algun partit en obert, però mai amb els equips grans com a protagonistes–, la segona A també hi ha acabat caient, en aquest cas de manera íntegra.

El curs passat Esport3 va arribar a emetre tres partits seguits de segona A

Els aficionats de segona B, els beneficiats

Sense poder oferir els partits dels equips catalans de segona A, la televisió pública catalana ha d'apostar aquesta temporada per la segona B, de la qual oferirà com a mínim un partit cada cap de setmana. Dissabte va estrenar les emissions dels partits de la categoria de bronze amb el Cornellà-Barça B, i per al cap de setmana que ve n'hi ha dos de previstos: el Barça B-Pobla de Mafumet (dissabte a les 18.15 h) i el Sabadell-Olímpic de Xàtiva, diumenge a les 19 h. Últimament, TVC havia anat oferint partits de segona B, però no de manera regular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)