Nàstic

Novells en l'estrena

Nàstic. El tècnic Vicente Moreno va confiar en el primer partit de lliga en els futbolistes de l'ascens, la qual cosa va propiciar que fins a set jugadors debutessin en la categoria de plata

Per al primer partit de lliga a segona A, diumenge passat contra l'Albacete al Nou Estadi, Vicente Moreno va voler aprofitar la inèrcia guanyadora i la confiança del bloc de l'ascens, i per això va apostar per un onze inicial amb només un fitxatge de l'estiu, el davanter centre Álex López. Això va provocar que la meitat dels futbolistes utilitzats pel tècnic valencià en el primer partit del campionat debutessin a segona divisió A. De l'onze inicial, es van estrenar en la categoria de plata els defenses Gerard Valentín i Pablo Marí, el migcampista David Rocha, els extrems Jean Luc i Ferran Giner i el davanter Álex López. En la segona meitat Marcos Jiménez va disputar els primers minuts a segona A.

De la resta de jugadors titulars, només dos, el porter Manolo Reina (cinc temporades) i el mig centre Manolo Martínez (nou), tenen una trajectòria llarga a segona A, ja que Rayco només havia jugat abans dues temporades a segona A (35 partits) i Xavi Molina i Mossa una. El central de la Canonja hi va jugar catorze partits amb l'Alcoià, i el lateral valencià dos amb el Vila-real B. En la segona meitat, Miquel Palanca i Emana, amb més recorregut a segona A i primera, van aportar experiència a la fase final del partit, en què el Nàstic va poder igualar el 0-2 amb què, sorprenentment, s'havia situat l'Albacete. L'entrada del debutant Marcos va ser clau, ja que va provocar i transformar el penal de l'empat definitiu.

Vicente Moreno anirà introduint de mica en mica les set incorporacions d'aquesta temporada que no van jugar contra l'Albacete. Tejera, Fali i Mousa –aquests dos últims no han jugat mai a segona A– es van quedar a la banqueta; Iago Bouzón, Naranjo i Gal Arael, fora de la convocatòria, i Xisco Hernández va ser baixa per lesió. La baixa de diumenge a Tenerife del sancionat Manolo Martínez farà que, molt probablement, algun altre fitxatge pugui debutar. En una posició, la de mig centre, amb moltes alternatives, Gal Arael, Fali i Tejera són les possibles parelles de Rocha.

UN BUIT A COBRIR

Dos més que no han jugat a 2a A, Fali i Gal Arael, podrien rellevar Manolo Martínez

ELS DEBUTANTS

Valentín, Marí, Rocha, Jean Luc, Giner, Álex López i Marcos es van estrenar a 2a A

Un partit de sanció a Manolo

Tot i que el Nàstic temia una sanció més severa, finalment Manolo Martínez ha estat castigat amb un partit de suspensió per la targeta vermella directa que l'àrbitre Eiriz Mata li va mostrar contra l'Albacete. El mig centre alacantí del Nàstic va agredir César, però el fet que la pilota estigués en joc i que la trompada no causés cap lesió a l'extrem de l'Albacete ha fet que la sanció hagi estat la mínima. El Nàstic no presentarà cap recurs. Així, Manolo Martínez es perdrà el partit de diumenge al vespre al camp del Tenerife, precisament un dels seus exequips. Hi va jugar quatre temporades, entre la 2006/07 i la 2009/10, just després de tancar la primera etapa al Nàstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)