Nàstic

El pes dels records

Sensacions diferents. El duel català va enfortir la inèrcia guanyadora del Nàstic, que manté la idea i l'esperit de l'ascens, i va demostrar que el Girona necessita fer net i créixer des dels fonaments

El primer duel català de la temporada va consolidar les sensacions amb què el Nàstic i el Girona han començat la temporada. La victòria per la mínima dels tarragonins (1-0) va consolidar la bona arrencada de l'equip de Vicente Moreno, basada en la continuïtat de la inèrcia guanyadora de la temporada passada, la de l'ascens. El Girona, en canvi, es fa a la idea que ha de fer net de l'experiència de la campanya passada, ja que, amb un sistema calcat, troba a faltar la solvència i la productivitat que mostrava.

A Vicente Moreno li ha anat bé confiar en el bloc i en la manera de jugar de l'ascens. Manté la idea, el sistema de joc, i en els primers equips titulars de la temporada ha utilitzat, sobretot, futbolistes de la temporada passada. Alguns fitxatges han anat entrant de mica en mica, i n'hi ha que hi han participat molt poc o que no s'han ni estrenat. Ja hi haurà temps per veure'ls; de moment, la idea és aprofitar la confiança i el caràcter guanyador dels futbolistes que van fer possible l'ascens a segona A. L'empat contra l'Albacete, amb bones sensacions per la primera part i per la remuntada final, i les victòries contra el Tenerife i el Girona han validat l'aposta de Moreno per la continuïtat. Futbolistes com ara Xavi Molina, Pablo Marí, Rocha, Giner i Jean Luc estan demostrant nivell per competir a segona A i la manca d'experiència d'un equip amb molts debutants a a la categoria no es deixa notar, suplerta per l'ambició i la il·lusió.

A Girona, per la seva banda, Pablo Machín es va ocupar d'assenyalar des del primer dia que havien de mirar d'oblidar-se del passat i deixar enrere la magnífica trajectòria, amb final amarguíssim, de la temporada anterior, conscient que no els beneficia en res pensar en el passat, i menys ara que encadenen dues derrotes. El Girona començava la temporada 2015/16 amb una plantilla renovada, però amb força peces de la temporada passada i amb un sistema de joc fix i indiscutible per a Machín. Al 3-5-2, la idea és que els fitxatges s'hi vagin adaptant, amb la particularitat que, per primera vegada, l'àrea esportiva ha confeccionat la plantilla tenint molt clar aquest esquema. Però no ha donat fruits immediats. L'estrena en la lliga va ser bona, amb el 0-1 a San Mamés, però han vingut dues decepcions consecutives. I a Tarragona l'equip va mostrar carències a l'hora de contenir els atacs del Nàstic i, sobretot, a l'hora d'elaborar jugades de perill. Un avís del que es poden trobar els de Machín? “L'any passat vam tenir molt bons resultats, i aquest any potser tocarà reinventar-nos una mica perquè els rivals ens coneixen molt”, apuntava Pere Pons. L'equip assumeix que li toca treballar molt i anar creixent sense pensar en el passat.

CONTINUÏTAT

A Vicente Moreno li ha anat bé confiar en el bloc i en la manera de jugar de l'ascens

AFEBLIT

Amb el sistema calcat, el Girona troba a faltar la productivitat del curs passat

El Nàstic, en zona d'ascens directe

Queda moltíssima lliga, però al Nàstic ningú li traurà el bon inici de lliga, amb set punts i la segona posició després de tres jornades. Aquests set punts fan que l'equip tarragoní iguali el seu millor inici de lliga dels últims anys de segona A, el de la temporada 2007/08, en la qual va acabar patint per mantenir-se a segona A just després de baixar de primera. També va aconseguir dues victòries i un empat l'equip grana en l'arrencada de la temporada 1973/74 i va fer el ple –tres victòries en tres partits– el llunyà curs 1946/47.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)