Nàstic

Un estatus consolidat

Pablo Marí manté el protagonisme en el debut a segona A i és un dels quatre futbolistes que ho han jugat tot en la lliga

El valencià, que va renovar tot i tenir ofertes de categoria superior, es va quedar perquè té el context ideal per fer eclosió: “Ara el que valoro és tenir minuts”

“A 2a Ahi ha un canvi gran quant a qualitat, però aquesta exigència m'agrada”

El retorn del Nàstic a segona A no significa només un canvi d'escenari per al club. Entre els futbolistes responsables de l'ascens, hi ha un grup important d'homes que en aquest primer mes estan vivint en una dimensió fins ara desconeguda: la de la Lliga de Futbol Professional. És el cas del central Pablo Marí, que després de demostrar la temporada passada que la segona divisió B se li feia molt petita, enguany tenia el repte d'afermar-se en la categoria de plata. De moment, el valencià està responent amb la mateixa solvència que uns mesos enrere i és un dels quatre homes que han jugat tots els minuts possibles en la lliga.

Ser protagonista. Això és precisament el que Marí buscava quan aquest estiu va decidir declinar ofertes de categoria superior i de l'estranger i va signar per tres anys més amb el Nàstic. No va voler escoltar els cants de sirena, per molt que alguns eren en anglès i sonaven temptadors. “Vaig parlar-ne amb la meva família i el representant, i el que valoro ara és jugar i disposar de minuts”, explica el defensa de 22 anys, que argumenta la seva decisió: “Amb l'edat que tinc se m'hauria fet molt difícil anar a l'estranger o a un club d'una categoria més alta i ser quart o cinquè central, sense jugar.” Tarragona i la segona A, doncs, li ofereixen una plataforma perfecta per continuar evolucionant i fer eclosió. “Aquest és un bon context, però tampoc no vull pensar que aquest any o el que ve seran els meus grans anys, perquè això podria interferir en allò que m'ha portat fins aquí”, admet, centrat, Pablo Marí, que hi afegeix: “M'agrada pensar en el present, entrenar-me bé cada dia, jugar cada setmana i demostrar que estic a l'altura d'una categoria que és nova per a mi.”

Després de jugar quatre partits a segona A, el central grana ja pot treure les primeres conclusions. Respecte a la segona B, “hi ha un gran canvi, sobretot qualitativament”, exposa el jove defensa grana, encantat amb el repte: “El fet que els rivals tinguin més nivell fa que hagis d'estar més centrat a la gespa i aquesta exigència m'agrada, ja que això m'ajudarà a créixer futbolísticament.”

Més enllà dels aspectes merament esportius, per a un jugador jove la part emocional també compta. I molt. Pablo Marí està gaudint com ningú de la seva primera experiència a segona A. “Aquesta categoria té una dimensió completament diferent de tot el que havia viscut fins ara, és un món a part. N'estic gaudint com un xiquet de quinze anys. Vas a qualsevol lloc i abans d'entrar ja et cau la baba amb l'estadi”, explica el futbolista del Nàstic, que creu que aquest és un factor de motivació més: “Això em dóna un plus més d'il·lusió per jugar bé i tornar la confiança del mister.”

Amb el llistó alt

Tot i caure derrotats el cap de setmana passat a Elx, el Nàstic ha començat la temporada de forma positiva –7 punts de 12–. El conjunt grana, això sí, és ambiciós i no es conforma. Després de perdre al Martínez Valero, l'equip s'ha aplicat l'autocrítica i intentarà rescabalar-se a casa contra el Mallorca, un club significatiu per a Pablo Marí, ja que és on es va acabar de formar –hi va estar dels catorze anys als dinou–. El central valencià, això sí, té molt clar com ha d'afrontar el matx. “Hi ha aquest factor que fa que el partit sigui una miqueta més especial, però no deixa de ser un duel importantíssim més, i l'afrontarem amb moltes ganes després del darrer resultat”, afirma el valencià, que explica quin és l'estat anímic de la plantilla en aquesta arrencada de lliga: “Estem en una bona línia, una ensopegada la pot tenir qualsevol. Ja n'hem parlat i el que hem de fer és aprendre de les errades.”

Les dades
39
partits
entre la lliga, la copa i el ‘play-off' va disputar Pablo Marí el curs passat.
1
gol
ha marcat aquesta temporada. Va ser en la jornada 3, contra el Tenerife.
2
enfrontaments
a primera va jugar amb el Mallorca, pròxim rival del Nàstic, la temporada 2011/12.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)