2a divisió A

Per lluir s'ha de patir

Nàstic. L'equip grana allarga el bon inici de lliga i se situa en el segon lloc després de derrotar el Mallorca, gràcies a un gol de Marcos (42'), en un exercici d'efectivitat, sacrifici i fortuna

Les victòries suades, patides, ajuden a créixer. El procés de maduració d'un equip s'accentua quan el premi obtingut ha costat esforç i ensurts, quan el rival ha mostrat potencial i recursos però ha acabat claudicant. El Nàstic, en un partit intens, igualat i obert, va derrotar el Mallorca perquè va ser capaç d'aprofitar una de les diverses ocasions de què van disposar els dos equips –Marcos (42')–, perquè va mostrar capacitat de sacrifici contra un oponent que el va fer córrer i perquè va tenir la dosi de fortuna necessària per sobreviure a segona A, sobretot en uns últims minuts d'insistent setge visitant. Són qualitats que el Nàstic afegeix a la solidesa habitual i als arguments ofensius ja mostrats, i que permeten als grana continuar creixent, de moment per consolidar un bon inici i anar acumulant punts i qui sap si més endavant per aspirar a alguna cosa més. La lliga és llarguíssima, però de moment al Nàstic no li podran treure ni les bones sensacions, ni els 10 punts i la segona posició després de cinc jornades.

En la primera meitat el Nàstic no va ser estar còmode, amb el Mallorca superant-li la línia de pressió amb criteri i arribant amb espais a la zona de perill, tal com va demostrar en diverses jugades Acuña en el primer tram del partit. Els atacs dels grana eren menys nets, menys elaborats, però no es pot dir que no fossin perillosos. Emana, quan té la pilota en zona avançada, és amenaçador. Del repartiment de cops de la primera meitat van destacar un cop de cap de Rayco (4'), una centrada enverinada del visitant Campabadal (13'), un xut de Tejera amb tot a favor que va topar amb el cos de David Costas (25') i una rematada en bona posició d'Acuña (26'). Però va ser Marcos el que hi va posar l'encert en una jugada en què la defensa visitant va estar tova i mal col·locada: Mossa va centrar amb massa comoditat i Marocs, sol al segon pal, va batre el porter Wellenreuther amb el cap (42').

El gol, oportú, havia de permetre al Nàstic afrontar la segona meitat amb més tranquil·litat i aprofitar l'avantatge per acomodar-se millor al partit. Però el pas pel vestidors no va canviar excessivament el panorama, ja que el Nàstic no va ser capaç de tenir el partit sota control. Va tenir alguna ocasió per fer el segon, com ara un xut de Rayco (58'), però era el Mallorca el que disposava de més arribades, sobretot al final i després dels últims canvis, de contenció en el cas del Nàstic –Gal Arel en el lloc de Tejera– i ofensiu en el cas del Mallorca –el mitjapunta Moutinho pel central Aveldaño–. Coro, amb un xut ajustat ben resolt per Reina i una xilena que va passar prop de l'escaire (87'), Moutinho amb un xut atrapat pel porter grana i un possible penal sobre Bianchi en l'últim minut d'un temps afegit excessiu van fer que als tarragonins se'ls encongís el cor abans d'esclatar d'alegria.

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa, Rocha, Tejera (Gal Arel, 74'), Jean Luc (Palanca, 85'), Emana, Rayco (Ferran Giner, 64') i Marcos. MALLORCA: Wellenreuther, Campabadal, David Costas, Aveldaño (Moutinho, 77'), Joan Oriol, Héctor Yuste, Sissoko (Javi Ros, 53'), Pereira, Arana, Acuña (Coro, 68') i Bianchi. GOLS: 1-0 (42') Marcos. ÀRBITRE: Ais Reig. T.G.: Als locals Rocha i Iago Bouzón, i als visitants Aveldaño, Bianchi i Héctor Yuste. PÚBLIC: 6.020 espectadors.
Patir és normal, sobretot si no deixes el partit resolt. Pel còmput d'ocasions hem merescut vèncer sense patir
En la segona part, ells s'han defensat com han pogut i els ha sortit bé
Albert Ferrer
ENTRENADOR DEL MALLORCA
Marxem frustrats perquè hem tingut ocasions de sobres per guanyar. En aquesta línia les victòries arribaran
És un bon inici, l'hem treballat molt. Encara trobo a faltar algun punt més
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

Debuts en la lliga de Bouzón i Gal Arel

La principal novetat en l'onze inicial que ahir va presentar Vicente Moreno va ser l'aparició de Iago Bouzón a l'eix de la defensa, fent parella amb Pablo Marí i deixant Xavi Molina, un dels futbolistes destacats del Nàstic en els primers partits de lliga, a la banqueta. El gallec va ser titular en la copa contra el Girona, però encara no havia jugat a la lliga. L'altre futbolista que es va estrenar en la competició va ser el migcentre Gal Arel, que va sortir en la segona meitat en el lloc de Tejera, per donar més contenció al doble pivot tarragoní.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)