2a divisió A

La capacitat creix

Els drets. Amb el nou repartiment, el límit salarial del Girona passa de 2,26 milions d'euros a 3,61. El Llagostera s'enfila encara més, fins als 3,85 milions, tot i que no preveu gastar-los

El Girona i el Llagostera, com la resta de clubs del futbol professional, tindran més capacitat econòmica. Els clubs van aprovar ahir al matí –amb l'únic vot en contra del Madrid– la inclusió de la venda centralitzada dels drets audiovisuals als estatuts de la lliga (serà un requisit d'inscripció) i, en una altra trobada a la tarda, van rebre informació més detallada sobre el repartiment i sobretot el límit salarial amb què poden treballar. Tots, és clar, han crescut de manera notable.

El Girona, que en la junta general d'accionistes de l'agost va parlar de 2,26 milions d'euros de límit, ha passat als 3.611.000 euros. De fet, el club ja feia temps que treballava amb aquesta idea i va tancar la plantilla amb un marge superior als 2,26 milions, arran de la informació que havia rebut de la lliga. “Feia temps que treballàvem en aquesta línia, tot i que per prudència no podíem avançar la xifra”, assenyala el director general i president del consell d'administració, Ignasi Mas-Bagà, present en la reunió. El Girona, que preveu destinar una part del nou marge a les renovacions, té la intenció d'augmentar el límit. “Hi ha fórmules per aconseguir-ho, i és la nostra idea, però no es pot fer tot de cop”, explica Mas-Bagà.

El límit salarial del Girona continua sent dels més modestos. A la part baixa també hi ha l'Albacete, el Bilbao Athletic, l'Elx, el Nàstic (3,175 milions) i l'Osca. El Llagostera, amb l'avantatge que no arrossega cap deute, ha vist com se li doblava el límit salarial després del primer any en la categoria de plata. El club que presideix Isabel Tarragó va saber ahir en la reunió a Madrid que pot destinar fins a 3.877.000 euros als sous de la plantilla. “A tothom li ha augmentat. El nostre continua sent dels més baixos de la lliga, i és el que ens diuen que ens podem gastar en la plantilla. Això no vol dir que ho fem; de fet, no tenim intenció de gastar gaire més que el curs passat”, explica Isabel Tarragó. L'entitat llagosterenca va puntualitzar que fins ara només s'han gastat uns 2,6 milions d'euros, ja que aquesta és la quantitat que saben del cert que podran assumir. La temporada passada el límit salarial era d'1,9 milions d'euros; per tant, l'augment queda molt a prop dels dos milions d'euros. El creixement dels ingressos i el fet de no arrossegar una motxilla de deute de temporades anteriors ha contribuït a fer que el Llagostera pugui tenir més marge salarial. “Només dels nous drets televisius ens donen 1,5 milions d'euros més, i òbviament si no tens deutes, fa que en la valoració no restis”, remarca la presidenta del Llagostera.

Criteris de repartiment

Els clubs també van rebre informació sobre els criteris a partir dels quals es reparteix el pastís televisiu. Un 75% dels recursos serà lineal. Hi haurà un 15% que anirà en funció dels resultats esportius, i l'altre 15% serà, segons recull el reial decret, per implantació social. D'aquest últim punt, una tercera part anirà en funció de la recaptació d'abonaments i taquilla. I la resta, a partir de mesures que facilitin l'augment del valor del producte televisiu, com ara les condicions de la gespa, la il·luminació o l'afició que es veu a tir de càmera. Són criteris que s'han acabar de definir.

LA MASSA SALARIAL

Hi haurà més marge per a les necessitats del mercat d'hivern i també per a les renovacions
El límit del Girona torna a ser dels modestos, més que el del Llagostera, que no té deutes

ESTAVA PREVIST

75%
serà lineal.
Un 15% serà per resultats esportius, i l'altre 15% per implantació social, amb criteris que s'han d'acabar de definir

DELS MÉS BAIXOS

Els nous drets televisius ja ens donen 1,5 milions d'euros més de límit, i el fet de no tenir deutes no ens fa restar res
El nou repartiment és un pas endavant, sobretot per a un club com el nostre. Ens té en compte i sobretot es protegeix la competició
La nostra idea és anar augmentant el límit salarial, però no es pot fer de cop en una temporada
Ignasi Mas-Bagà
DIRECTOR GENERAL DEL GIRONA
El Girona ja havia gastat una part de l'augment del límit per tancar la plantilla, i vol ampliar-lo més
El nostre límit segueix sent dels més baixos, i tot i que podem gastar més, no ho farem
Isabel Tarragó
PRESIDENTA DEL LLAGOSTERA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)