Nàstic

Solidesa consolidada aviat

Nàstic. L'equip grana, que sap que és clau enfortir-se ràpidament en defensa per sobreviure a segona A, ha començat amb poques fissures i només ha rebut un gol els últims quatre partits

La solidesa defensiva ja va ser un de les característiques del Nàstic de l'ascens i ara, a segona A, amb molta continuïtat pel que fa als jugadors de la rereguarda i a les idees tàctiques defensives de Vicente Moreno, l'equip tarragoní tenia clar quan preparava la temporada que per sobreviure a segona A, per lligar la permanència com més aviat millor, seria clau consolidar ràpidament la solidesa defensiva. Els equips creixen des del darrere, és a dir, a partir de l'absència de fissures en defensa és més fàcil treballar per evolucionar en atac. Aquesta és la manera de pensar de la majoria de tècnics de la categoria i el Nàstic, amb molta feina avançada de la temporada passada, ja comença a recollir els fruits.

En els sis partits disputats, el Nàstic ha rebut quatre gols, tres dels quals en les dues primeres jornades. Així, l'equip de Vicente Moreno només n'ha encaixat un en les quatre últimes jornades, un fet meritori tenint en compte que, a priori, no ha tingut partits fàcils, ja que s'ha enfrontat a dos equips que la temporada passada van jugar la fase d'ascens –el Girona i el Valladolid–, un que va baixar de primera –l'Elx– i un altre que, per nom, hauria d'estar entre els millors –el Mallorca–. En aquests quatre partits, el Nàstic va derrotar per la mínima el Girona i el Mallorca en els dos partits de Tarragona (1-0), va caure al terreny de joc de l'Elx (1-0) i va empatar, diumenge passat, a Valladolid (0-0). Del José Zorrilla no s'havia escapat encara cap punt en la lliga –el Valladolid no hi ha rebut cap gol– i, a més, les últimes visites del Nàstic en la lliga a l'estadi de l'equip castellà havien acabat en golejada, de manera que els grana donen molt valor a un punt que els permet continuar creixent.

Qüestió de rendibilitzar

Si el Nàstic manté bons números en defensa, de moment té més problemes en atac, ja que ha marcat sis gols en els sis partits disputats i, tot i ocupar la tercera posició en la classificació, hi ha onze equips que el superen en aquesta estadística. Com la temporada passada, el Nàstic és conscient que l'atac, sobretot l'efectivitat golejadora, no és un dels seus punts forts, de manera que es consciencia que haurà de rendibilitzar al màxim els gols que marqui. De moment, els sis gols li han permès aconseguir onze punts, una bona mitjana si és capaç de mantenir-la.

DOBLE CARA

Els tarragonins s'han enfrontat a equips cridats a lluitar pels primers llocs
Tres equips han rebut menys gols que el Nàstic, superat per onze en els marcats

Iago Bouzón conquereix la titularitat

Iago Bouzón, amb molt rodatge a segona A, va ser fitxat aquest estiu per aportar experiència a la rereguarda del Nàstic, i tot feia indicar que seria un dels habituals de Vicente Moreno quan acabés de superar del tot els problemes físics amb què va acabar la temporada passada. Després que en els primers partits la parella de titulars habituals a l'eix de la defensa fos la formada per Xavi Molina i Pablo Marí, contra el Mallorca el tècnic del Nàstic va fer debutar Bouzón en el lloc de Molina, malgrat que el de la Canonja havia mostrat un bon nivell. Així, Bouzón i Marí han estat els centrals en els dos últims partits, en què els grana no han rebut cap gol, de manera que continuaran jugant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)