Nàstic

La dosi d'experiència

Nàstic. Moreno vol apuntalar el bon inici, basat en la il·lusió dels debutants, augmentant de mica en mica el pes dels més veterans. És el cas del central Iago Bouzón, titular en els dos últims partits

Vicente Moreno ha confiat en els primers partits de lliga, sobretot, en els jugadors que van aconseguir l'ascens, i, malgrat que molts d'ells han debutat en la categoria, l'aposta li ha sortit bé, ja que l'equip és tercer després de sis jornades. La idea, però, és que els futbolistes més experimentats de la plantilla, com ara Iago Bouzón, Emana, Palanca i Xisco Muñoz, vagin guanyant protagonisme per apuntalar la trajectòria de l'equip grana.

Iago Bouzón, experimentat central de 32 anys amb una dècada d'experiència entre primera i segona A, va començar la lliga fora de l'equip, però no ha trigat a conquerir la titularitat i ha jugat sencers els dos últims partits. Bouzón, que va coincidir dues temporades amb el director esportiu del Nàstic, Emilio Viqueira, a la plantilla del Recreativo, estava cridat a tenir pes dins la plantilla grana. Contra el Mallorca i el Valladolid, Iago Bouzón va fer parella a l'eix de la defensa amb Pablo Marí, deu anys més jove, deixant a la banqueta Xavi Molina, titular amb bona nota en els primers partits i que Vicente Moreno valora per la seva polivalència.

Pel que fa als altres centrals, Xisco Campos és utilitzat últimament com a lateral dret i Manolo Martínez ha jugat poc entre una sanció i els problemes físics.

Si Iago Bouzón no va ser titular en la primera jornada va ser, sobretot, perquè va fer la pretemporada a un ritme inferior que la resta de la plantilla, ja que s'estava acabant de posar a punt després de perdre's els últims cinc mesos de la temporada passada per una lesió al maluc. “Venia d'una lesió llarga i tenia moltes ganes d'aportar coses. Ho he fet des de fora i ara des de dins del camp”, assegura el futbolista gallec, que es mostra satisfet per haver acceptat l'oferta del Nàstic, “una aposta forta”, segons assegura, però que sabia que sortiria bé per la seriositat del projecte grana.

Segons Bouzón, una de les claus del bon començament de temporada dels tarragonins és la il·lusió encomanada pels jugadors que debuten en la categoria i la capacitat de sacrifici d'un grup amb les idees clares. El central sap que també serà molt important que quan vinguin èpoques més complicades l'equip mantingui la calma i la mateixa línia.

LES FRASES

Venia d'una lesió llarga i tenia moltes ganes d'aportar coses. Ho he fet des de fora i ara des de dins del camp

EL SACRIFICAT

L'entrada a l'onze de Bouzón deixa a la banqueta Xavi Molina, que havia fet bons partits
El gallec ha deixat enrere la lesió que va fer que es perdés la meitat del curs passat
Era una aposta forta venir aquí, però sabia que era un bon projecte i ja puc dir que l'he encertat
Iago Bouzón
DEFENSA DEL NÀSTIC

Deu anys en la LFP, amb quatre descensos i tres ascensos

Els números i les vivències, positives i negatives, avalen l'experiència de Iago Bouzón. El central, nascut fa 32 anys a Redondela (Pontevedra), va debutar amb 17 anys a primera amb el Celta i, en total, ha militat deu temporades en la LFP, entre segona A (sis) i primera (quatre). No es pot dir que hagi viscut moltes campanyes tranquil·les, ja que ha viscut quatre descensos i ha disfrutat de tres ascensos. En el curs 2003/04, en què formava part de la plantilla del filial del Celta però va jugar partits amb el primer equip, va viure el descens de l'equip de Vigo a segona A. L'any següent, ja com a jugador del primer equip, va participar en el retorn del Celta a primera. Bouzón, però, va continuar a segona A, amb el Recreativo, equip amb el qual va també va pujar a primera, categoria en què va jugar tres anys, fins al descens del juny del 2009. Després de jugar dos anys a Xipre, va fitxar pel Xerez el curs 2012/13, que va acabar amb el descens dels andalusos a segona B. El curs següent va pujar a primera amb el Còrdova i va viure, un any després, el retorn dels verd-i-blancs a segona A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)