Territorial

La fortuna els dóna l'esquena

Divisió d'honor juvenil. Als gironins se'ls va escapar un punt en el 88' després de jugar amb deu la segona part

El Girona arriba a la setena jornada amb molt bones sensacions després d'encadenar dues victòries contra l'Atlètic Balears i el San Fernando, però ahir va veure frenada la bona dinàmica contra el Sant Andreu per culpa d'un gol molt afortunat del quadribarrat Xala en el 88'. El gol va ser una galleda d'aigua freda per als gironins, ja que més enllà de significar la derrota, va engegar a rodar tota la feina feta en la segona meitat pels de Robert Vila –ahir va veure el partit des de la grada després de ser expulsat diumenge passat–, que van tenir el partit controlat en tot moment tot i jugar amb un home menys per l'expulsió de Sala en l'última jugada de la primera meitat. En la primera part el Girona va sortir amb la intenció de tenir el control del partit i ho va aconseguir, però li va faltar decisió en les jugades d'atac per superar una defensa visitant que es va mostrar molt contundent, actuant sempre al límit del reglament. El Sant Andreu,
però, tampoc va trobar la manera de fer mal a una defensa gironina molt ordenada. En el 16' Abad va haver de deixar el camp per una lesió al genoll –els propers dies se li faran proves–, fet que va condicionar el partit. Al seu lloc va entrar Sala, que va ser expulsat per dues grogues molt rigoroses abans del descans (41' i 45'). L'expulsió va obligar el Girona a fer canvis en el descans. Robert Vila va apostar per retirar Pimentel i deixar Joel com a únic referent ofensiu de l'equip davant de dues línies de quatre. El canvi tàctic va funcionar. I és que el Sant Andreu va ser incapaç de plasmar la superioritat numèrica sobre el terreny de joc, i només va inquietar la porteria de Pol Agustí amb xuts de lluny que no van generar excessiu perill. El Girona, molt ben ordenat en defensa i solidari en els esforços, va pagar el desgast físic en atac i no va tenir claredat per generar perill, tot i que Carles Puig va estar a punt de sorprendre en un parell d'accions. Però quan ja s'ensumava l'empat, una mala centrada del visitant Xala des de la banda esquerra es va enverinar i es va colar per l'escaire al fons de la porteria de Pol Agustí, que no va poder fer res per evitar el 0-1 que deixava sense premi l'esforç del Girona. A més, el partit podria haver canviat en el temps afegit quan el col·legiat va assenyalar una falta en atac d'Abde molt rigorosa a l'àrea del Sant Andreu just en el moment que un defensa havia tocat la pilota amb la mà.

SANT ANDREU 1 GIRONA 0

GIRONA: Pol Agustí, Carles Puig (Éric Torres, 67'), Abad (Sala, 16'), Abde, Mario, Alamo, Guillem, Pol Blay, Labiano (Mas, 46'), Pimentel (Verdaguer, 46') i Joel Arimany. SANT ANDREU: Ivan, Carlos, Almirall, Sierra (Xala, 70'), Méndez, Víctor (Joel, 62'), Gallego, Navarro, Jose (Larrosa, 58'), Alberto i Carlos (Jalal, 62'). GOLS: 0-1 (88') Xala. ÀRBITRE: Garcia Verdura. T.G.: Al local Verdaguer; i als visitants Almirall, Sierra i Navarro. T.V.: Al local Sala (45') per doble amonestació. PÚBLIC: Uns 300 espectadors.