Nàstic

La diversió es fa esperar

Nàstic. Dels 21 gols que s'han fet en els partits dels tarragonins, 18 han arribat després del descans. L'equip de Vicente Moreno ha marcat 9 dels 11 gols a partir del minut 60

Si algú vol veure gols en els partits del Nàstic, ha de tenir paciència. Fins ara, dels 21 gols que s'han marcat en els duels disputats per l'equip tarragoní, 18 s'han produït després del descans. És a dir, en set dels deu partits que ha jugat el Nàstic, el resultat a la mitja part era d'empat sense gols. En la primera meitat, el Nàstic només ha estat capaç de marcar dos gols, el que va servir per derrotar el Mallorca –Marcos (42')– i el de Calavera en el 2-1 contra l'Athletic B (30')–. Els altres nou, a més, han arribat a partir del minut 60, que és quan el Nàstic mostra més determinació i efectivitat. I com més s'acosta el final del partit, més perillós és l'equip de Vicente Moreno, ja que ha marcat més de la meitat dels gols, sis, en l'últim quart, dos dels quals en el temps afegit, l'últim, el que diumenge li va donar un punt al camp del Numància (1-1).

D'altra banda, la defensa tarragonina es mostra més vulnerable després del descans, especialment en el primer quart de la segona meitat, fase en la qual ha encaixat sis dels deu gols en contra. Només n'ha rebut un en la primera meitat –el que li va fer Sergio León al terreny de joc de l'Elx (1-0)– i tres més en l'última mitja hora.

El Nàstic és un equip acostumat, ja des de la temporada passada, als partits llargs i igualats, cosa que fa que no abaixin la guàrdia fins al final. El tècnic, Vicente Moreno, valora molt la importància dels detalls, sobretot les accions d'estratègia i els moviments d'atac, i s'assegura que els seus jugadors els tinguin presents fins al final dels partits. En molts, els canvis han donat fruits a Moreno, sobretot les entrades de Marcos contra l'Albacete i al camp del Numància, i de Xisco Campos i Àlex López a Ponferrada.

La plantilla grana destaca l'esperit combatiu i la regularitat d'un equip que sol acabar els partits en un bon to físic. Moreno considera que la duresa i l'exigència de les últimes dues temporades a segona B, amb moltes situacions adverses i reptes complicats, els han endurit. A més, la confiança que els ha donat el bon inici de lliga fa que sigui un equip fort moralment.

FASE DE FEBLESA

Sis dels deu gols encaixats pel Nàstic s'han produït entre el minut 45 i el 60
L'equip, avesat als partits llargs i que té confiança, subratlla la seva fortalesa mental

Marcos i els empats de penal en l'afegit

Diumenge, a Sòria, Marcos, que havia entrat al camp en el minut 85, va provocar un penal en el 92 i ell mateix el va transformar amb la sang freda habitual i va establir l'empat definitiu (1-1). Es repetia, exactament, la història de la primera jornada de lliga, al Nou Estadi contra l'Albacete. Aquell dia Marcos també va entrar al terreny de joc avançada la segona meitat (78') i, amb l'1-2 al marcador, també va provocar un penal en l'afegit, que es va encarregar de xutar (94'). Tampoc no va fallar, de manera que el Nàstic va salvar un punt, com diumenge a Sòria, en el temps afegit.