Nàstic

Retocs constants

Nàstic. Vicente Moreno, malgrat la bona trajectòria de l'equip i que no hi ha hagut gaires lesionats ni sancionats, no ha repetit cap alineació en els dotze partits oficials disputats fins ara

Quan un equip funciona, els entrenadors no el solen tocar gaire. El Nàstic, situat en zona de fase d'ascens, està protagonitzant un bon inici de temporada, amb només dues derrotes en deu partits, de manera que caldria esperar pocs canvis en les alineacions. Ben al contrari, Vicente Moreno no ha repetit cap onze inicial en els dotze partits oficials d'aquesta temporada, deu de lliga i dos de copa. El Nàstic ha tingut poques lesions i sancions, de manera que els canvis cal buscar-los en l'adaptació a les característiques del rival i al moment en què arriba el Nàstic en cada partit.

“Guanyar no assegura continuïtat. Cal ser intel·ligents i aprofitar al màxim el que tenim”, explica Vicente Moreno. El tècnic valencià assegura que cada partit s'ha de preparar sense tenir excessivament en compte l'anterior, i més en funció del rival, de l'estat de forma dels jugadors i de la feina de la setmana, entre d'altres. Moreno considera que el fet que un jugador hagi fet un bon partit no li assegura la titularitat en el següent, de la mateixa manera que una mala actuació d'un jugador o de tot l'equip en general no equival a fer grans canvis la setmana següent.

Moreno va començar la temporada amb un equip inicial molt similar al del final de la campanya anterior. De mica en mica, fitxatges com ara Emana, Tejera, Mousa, Fali i Iago Bouzón van anar entrant a l'equip, tot i que alguns amb intermitència. Alguna lesió, com ara la d'Àlex López, que va començar la temporada com a davanter centre titular i que ara recupera protagonisme, però que s'ha repartit els minuts amb Marcos, i la de Valentín, que ha donat l'alternativa a Xisco Campos i Calavera, també han provocat variacions en les alineacions. Els últims partits, la introducció per part de Vicente Moreno del triple pivot al mig del camp han fet que jugadors com ara Giner i Jean Luc, amb molts minuts a l'inici, hagin perdut pes, i que en guanyin Molina i Naranjo.

LA FRASE

Guanyar no assegura continuïtat. Cal ser intel·ligents i aprofitar al màxim el que tenim
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
J.1 Nàstic-Albacete (2-2)
Reina; Valentín, Marí, Molina, Mossa; Manolo Martínez, Rocha; Jean Luc, Ferran Giner, Rayco; Àlex.
J.2 Tenerife-Nàstic (1-2)
Reina; Valentín, Marí, Molina, Mossa; Rocha, Tejera; Jean Luc, F. Giner, Rayco; Àlex.
J.3 Nàstic-Girona (1-0)
Reina; Valentín, Marí, Molina, Mousa; Fali, Rocha; Jean Luc, Emana, Ferran Giner; Àlex.
Copa. Nàstic-Girona (2-2)
Tomeu; Calavera, Manolo Martínez, Bouzón, Mossa; Gal Arel, Tejera; Palanca, Rayco, Xisco Hernández; Naranjo.
J.4 Elx-Nàstic (1-0)
Reina; Xisco Campos, Molina, Marí, Mousa; Fali, Rocha; Jean Luc, Emana, Ferran Giner; Marcos.
J.5 Nàstic-Mallorca (1-0)
Reina; Xisco Campos, Bouzón, Marí, Mossa; Rocha, Tejera; Jean Luc, Emana, Rayco; Marcos.
J.6 Valladolid-Nàstic (0-0)
Reina; Xisco Campos, Bouzón, Marí, Mossa; Rocha, Tejera; Jean Luc, Ferran Giner, Rayco; Marcos.
J.7 Nàstic-Alcorcón (0-2)
Reina; Calavera, Bouzón, Marí, Mossa; Rocha, Tejera; Jean Luc, Emana, Ferran Giner; Marcos.
J.8 Ponfe-Nàstic (2-2)
Reina; Calavera, Bouzón, Marí, Mossa; Molina, Rocha, Tejera; Naranjo, Rayco; Marcos.
Copa. Almeria-Nàstic (2-1)
Tomeu; Calavera, Xisco Campos, Manolo Martínez, Mousa; Fali, Gal Arel; Xisco Hernández, Emana, Ferran Giner; Xisco Muñoz.
J.9 Nàstic-Athletic B (2-1)
Reina; Calavera, Bouzón, Marí, Mossa; Molina, Rocha, Tejera; Naranjo, Rayco; Àlex.
J.10 Numància-Nàstic (1-1)
Reina; Calavera, Bouzón, Marí, Mossa; Molina, Rocha, Gal Arel; Jean Luc, Naranjo; Àlex.

Reina, Marí i Rocha, els únics intocables en la lliga

Només hi ha tres jugadors del Nàstic que han estat titulars en tots els partits de lliga. Són el porter Manolo Reina, el defensa central Pablo Marí i el mig centre David Rocha, que conformen l'autèntica columna vertebral de Vicente Moreno. Els tres futbolistes, a més, han disputat complets els deu partits de lliga, sense perdre's ni un sol minut. El tècnic valencià els va donar descans, només, en els dos partits de copa. Reina, Marí i Rocha fa tres temporades que són al Nàstic, i sempre han estat jugadors importants a l'equip grana, especialment el curs passat. Reina va disputar 37 partits de lliga, els mateixos que Marí i un més que Rocha. Els dos jugadors de camp, a més, van tenir pes en l'aspecte golejador. El més probable és que Rocha no trigui a perdre's els primers minuts de la temporada, ja que fa quatre setmanes que es manté amb quatre targetes grogues.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)