1a femenina

ANE BERGARA

DEFENSA DEL BARÇA FEMENÍ

“Hem d'aprofitar l'aposta del club pel femení”

La professionalització de la secció de futbol femení del Barça atorga un plus de pressió a les blaugrana, obligades a revalidar el títol

No és fàcil mantenir el ritme de quatre lligues seguides guanyades, perquè el Barça ha remodelat de dalt a baix una plantilla disposada a aconseguir el cinquè títol consecutiu. Tot i ser una de les nouvingudes, la polivalent defensora Ane Bergara (Bera, 1987) té la responsabilitat d'estirar el carro d'un equip obligat a revalidar títol i a progressar a Europa. La pressió no ve des de fora, la remodelació de la secció –ara molt més professionalitzada i amb més recursos– per part de l'entitat, és la que ho demanda.

Creu realment que es nota tant aquesta professionalització, vostè que ha estat a altres equips potents, com la Real Sociedad i l'Espanyol?
Sí, hi ha moltes diferències. A la Real també estava molt bé, però el Barça ha fet un pas endavant, sobretot amb la Masia i el fet de poder esmorzar i dinar aquí. La convivència, poder passar moltes hores juntes i entrenar-nos al matí també és important. Després hi ha temes com el de portar GPS en els entrenaments... Són moltes coses i hi hem de treure rendiment.
No serà fàcil en la lliga, perquè hi ha molta igualtat a la part alta...
Es nota molt que el nivell dels equips va creixent. El Barça hi aposta molt fort, però la resta dels equips no es queden enrere.
Hi ha pressió per allargar aquesta rotunditat que ha demostrat l'equip?
Al Barça fa uns quants anys que ningú li discuteix la lliga, és el rival a batre, i això es notava quan jugava a fora, perquè quan venia el Barça agafàvem els partits amb més ganes. I per això hem de rendir al màxim, de moment estem molt bé, però hem d'estar alerta, perquè en qualsevol moment pots tenir un ensurt.
I, a més, en un any amb tants canvis en la plantilla...
Sí, com t'he dit, el club aposta fort i hem vingut una sèrie de jugadores demanades per l'entrenador. Ara toca encaixar totes les peces i donar el màxim nivell. Sobretot aprofitar el fet que el Barça està fent una aposta tan forta per nosaltres.
Vostè és de les més veteranes. Tot i ser nova, nota que haurà d'estirar el grup?
Fa molts anys que juga en aquesta lliga, i malgrat que he arribat aquest any, he d'aportar un plus de raça, de caràcter... Però al cap i a la fi som un grup i hem d'aprendre les unes de les altres. Jo ensenyaré les joves i elles a mi. És un aprenentatge constant que totes hem d'assolir per arribar tan lluny com sigui possible.
Deu tenir el partit contra l'Espanyol marcat a l'agenda... [Hi va jugar durant sis temporades].

Està marcat, però perquè és un derbi català. I també tinc marcat els que jugarem contra l'Athletic de Bilbao, la Real... Són especials per tot el que suposa en general.
Ha canviat Barcelona després de com la va deixar el 2011?
[Riu]. Hi estic molt a gust, conec molt la ciutat i no, no ha canviat gens ni mica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)