Territorial

L'hora de no tenir por

1a catalana. El Girona B continua sense aixecar el vol després de nou jornades, però l'entitat blanc-i-vermella espera que l'equip es tregui del damunt la pressió i arribin els bons resultats

Dues victòries en les nou primeres jornades de lliga han situat el filial del Girona lluny de les posicions que s'imaginaven en la pretemporada. Els jugadors de Nacho Castro ocupen el tercer lloc per la cua, amb només set punts de 27 possibles, i a casa encara no hi han guanyat. “És evident que ens trobem en una situació que no esperàvem. Que els resultats no són bons és un fet que no es pot rebatre, però volem ser ambiciosos i positius i el que hem de fer és mirar endavant”, remarca el coordinador del futbol de base del club gironí, Albert Síria. Des de la banqueta, Nacho Castro també és força clar en l'anàlisi: “No crec en la mala sort, però sí en les males dinàmiques i n'estem tenint una des de l'inici. Hem tingut alguns contratemps que ens han penalitzat molt, i això, amb un grup tan jove, és complicat de superar.” I és que, per exemple, el Girona B ha estat capaç de dominar clarament un dels equips capdavanters de la lliga com és l'Horta col·locant un 2-0 en el marcador però va veure com la feina es fonia en només sis minuts per acabar perdent 2-3.

El club assenyala una falta de confiança per explicar la mala arrencada d'un equip amb diversos futbolistes joves però amb experiència tant en la primera catalana com en categories superiors. “Ens hem de treure la por. Estem jugant cohibits perquè no acaben de sortir les coses. És el moment de ser valent i ambiciosos. Crec que hi ha talent suficient per tirar endavant aquesta situació, però els jugadors han de creure en el que fan. Durant els partits apareix massa el temor a fer errades i això penalitza molt”, comenta Síria. En la mateixa línia s'expressa el tècnic: “Són molt joves i la majoria no es coneixien. Estem recuperant gent i crec que l'equip creixerà en les properes jornades.”

Paciència, de moment

La coordinació de la base no vol parlar d'ultimàtum al cos tècnic del filial, però sí que espera una reacció a curt termini. “Ara no és moment de valorar si cal o no un canvi. És el moment de pensar només a guanyar el pròxim partit contra el Manresa”, comenta Albert Síria. El tècnic, Nacho Castro, per la seva banda, es mostra tranquil i té clar quin és el potencial de la seva plantilla: “Jo estic molt a gust treballant amb els jugadors i crec que ells també ho estan amb mi. Aquesta situació ens farà forts i quan la revertim segur que ens permetrà ser molt millors com a equip i mirar cap amunt.”

La primera prova per capgirar la situació i començar a escalar posicions serà aquest diumenge a casa contra l'actual líder, un Manresa on té un paper destacat l'exdavanter del primer equip del Girona Gerard Bordas. El filial gironí espera que la recuperació d'homes com Mario Roqué, Nacho Ruiz o Serrano permeti augmentar el rendiment d'un equip que en les últimes jornades ha competit a un bon nivell però no ha aconseguit el més important de tot: bons resultats.

Els resultats manen, però ara no hem de valorar si cal un canvi. Estem centrats a guanyar
Albert Síria
coord. futbol de base del girona
No crec en la mala sort, però sí en les males dinàmiques i des de l'inici que en passem una
Nacho Castro
entrenador del girona B
Ens trobem en una situació que no esperàvem. Que els resultats no són bons és un fet, però volem ser ambiciosos i positius
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)