2a divisió A

Piqué compleix

El central del Barça rep el premi després d'haver-se marcat el repte de tornar a estar entre els millors del món durant la pretemporada del curs passat

El gran protagonista de la 4a edició de la Gala de les Estrelles del Futbol Català, que es va celebrar ahir al vespre a l'Antiga Fàbrica Damm, va ser Gerard Piqué. El central del FC Barcelona va rebre el premi al millor futbolista català de la temporada 2014/15 després de superar amb claredat en la votació al seu company Aleix Vidal, que el curs passat va jugar al Sevilla, i Kiko Casilla, avui porter del Real Madrid i l'any passat a l'Espanyol. En una gala conduïda pels periodistes Marta Carreras i Bernat Soler, abans que Piqué van ser premiats altres futbolistes. Héctor Bellerín, per exemple, va ser guardonat com el jugador català amb més projecció. “Ha estat un any molt maco, és un plaer haver estat reconegut”, va dir el ràpid lateral de l'Arsenal, que ha estat nominat al premi Golden Boy. Tot seguit, Jonathan Soriano va rebre el trofeu al màxim golejador català de mans de Gerard López, tècnic del Barça B i seleccionador de Catalunya. El davanter del Pont de Vilomara va signar el curs passat un total de 46 gols amb la samarreta del Salzsburg, equip amb què ja ha marcat més de cent vegades. “Estic vivint bones temporades; a Salzburg he trobat estabilitat. Sempre esperes que t'arribi alguna cosa més bona, però allà em sento molt valorat”, va manifestar.

El moment estrella del vespre va arribar, però, quan Gerard Piqué va rebre el seu premi. Ho va fer de mans del president del Barça, Josep Maria Bartomeu; del de la federació catalana de futbol, Andreu Subies, i d'Enric Crous, el director general de Damm. Preguntat per la recuperació de Messi, Bartomeu va subratllar que el més important és que la faci com cal. “S'està recuperant en els terminis previstos. Si juga el clàssic, perfecte. Si no, hi ha talent suficient a l'equip per enfrontar-nos amb el Madrid”, va dir el president.

Acompanyat de la seva parella, la cantant Shakira, del seu fill Milan i dels seus pares i avis, abans de rebre el guardó Gerard Piqué va poder veure com Xavi Hernández el felicitava en un emotiu vídeo. Després, es va confessar “orgullós” d'haver aconseguit el repte que es va marcar en la pretemporada del curs passat. “Vaig assolir el nivell que volia. Marcar-me un repte en la pretemporada em va anar bé. M'agrada complir el que prometo”, va manifestar el central blaugrana. Piqué va parlar també del clàssic del dia 21. “Crec que hi arribarem en el millor moment. El partit contra el Vila-real va ser un dels més complets d'aquest any, però no vol dir res. Un clàssic és diferent.”

EL CLÀSSIC

El defensa del Barça va restar importància a la possible xiulada al Bernabéu
L'exfutbolista nascut a Santa Coloma va rebre el premi del jurat. Tamudo va jugar a l'Espanyol durant quinze temporades. La Real Sociedad, el Rayo Vallecano, el Pachuca i el Sabadell van ser els seus altres clubs abans de retirar-se.

LES FRASES

Arribarem en el millor moment al partit contra el Real Madrid, però un clàssic és un clàssic
Gerard Piqué
defensa del fc barcelona
Em va anar bé marcar-me un repte en la pretemporada. M'agrada complir el que prometo. Vaig assolir el nivell que volia
“Estic molt contenta pel premi i orgullosa que el jurat i la federació hagin apostat per mi. Vull donar les gràcies, són coses que et motiven.”Així s'expressava la davantera del Barça abans de marxar cap a Holanda. Va recollir el premi Jordi Mestre.
El lateral dret de l'Arsenal, format a les categories inferiors del FC Barcelona, ha estat distingit com el futbolista català amb més projecció. Keita Balde, del Lazio, i el porter de l'Espanyol Pau López van ser els finalistes.
Com l'any passat, el millor àrbitre català de la temporada 2014/15 va ser el col·legiat de primera divisió Xavier Estrada Fernández, nascut a Lleida el 27 de gener del 1976.
El pivot del Catgas Energia Santa Coloma es va imposar clarament en la votació pel millor jugador de futbol sala català a José Miguel Ruiz, d'El Pozo Múrcia, i al seu company d'equip Dídac Plana.
La jugadora de futbol sala del Rubí va ser triada la millor catalana del curs 2014/15, superant amb claredat Claudia Pons i Anneta Costa, totes dues jugadores del Gironella.
Un any més, el millor entrenador català de futbol sala va ser el tècnic del Catgas Santa Coloma. Darrere seu van quedar Juan Antonio Miguel, del Palma Futsal, i Marc Carmona, del Barça.
Amb el 39% dels vots, va ser triat com a millor gol d'un futbolista català el d'Antonio Hidalgo en un Sabadell-Leganés. “És el capità que tot entrenador voldria”, va dir d'ell Lluís Carreras.
D'entre els futbolistes professionals catalans, el davanter del Salzburg va ser el màxim golejador. Soriano va signar 31 gols en 32 partits en la lliga austríaca i, com la temporada passada, es va fer mereixedor d'aquest guardó.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)