Territorial

Competir per oblidar la dura realitat

Copa Catalunya. El Barça B i el Girona intentaran oblidar els problemes en la lliga jugant-se el passi a la final (Miniestadi, 21 h)

En altres circumstàncies, la copa Catalunya feia més nosa que servei. Però en la situació actual del Barça B i el Girona, la competició serveix com una distracció de la dura realitat que estan vivint els dos equips en la lliga. Els gironins i els blaugrana –el duel català més habitual en la segona A en els últims anys– estan en un pobre lloc en les taules de classificació, i la copa, en un marc privilegiat com és el Miniestadi, pot ser una bona medicina.

“És cridaner que estiguin tan avall, però estem parlant d'uns futbolistes que d'aquí a poc temps és probable que els veiem jugant a primera i, fins i tot, en la Champions”, va comentar Pablo Machín sobre el rival. “Estem preparant bé el partit, amb ganes, contra un equip que podria estar ara mateix a primera divisió després del que va fer el curs passat”, explica Gerard López.

Al Girona, els al·licients seran veure en acció Rubén Sobrino i Chidiebere Nwakali, dos jugadors que han aterrat a Montilivi cedits pel Manchester City però que, per diferents circumstàncies –el davanter perquè va arribar lesionat i el migcampista perquè va arribar tard–, no han debutat. Pel que fa al Barça, Gerard prepara una alineació de jugadors poc habituals, tot i que té moltes baixes, de manera que apostarà per juvenils.

L'al·licient, en metàl·lic

La FCF ha apostat per la copa Catalunya malgrat el canvi de format que ha deixat fora els dos pesos pesants, el Barça i l'Espanyol. Els organitzadors eviten que sigui una competició deficitària i la FCF assumeix les despeses de tots els equips que hi participen. A més, hi ha incentius econòmics que són un plus en les eliminatòries finals. El Girona, per exemple, ja s'ha assegurat 2.000 euros després d'eliminar el Cornellà, però la quantitat pujarà fins als 5.000 euros si es planta a la final. I si la guanya, seran 15.000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)