Territorial

El cicle es regenera

Divisió d'honor juvenil. La Damm, a les portes d'un partit clau contra el Barça (avui, 12 h), està millorant els registres del curs passat, en què va culminar una temporada històrica

El més habitual en els equips juvenils és que la ressaca d'una temporada reeixida sigui tan dura que en el curs següent s'hagin de reformular els objectius. No és el cas de la Damm, que la temporada anterior va acabar en la segona posició classificant-se per a la copa però que, aquest any, va a un ritme fins i tot superior. Els 25 punts en la jornada 11 són una unitat més que els que portava a hores d'ara el curs passat, tot plegat abans d'un partit molt important contra el Barça avui (12 h) que definirà quina serà la propera lluita en el següent tram de lliga.

El salt que van fer vuit dels titulars habituals el curs passat cap a equips de tercera i segona B sembla no haver afectat el conjunt de Cristóbal. El tècnic, però, ha fet aquesta regeneració a partir de jugadors que ja tenia a l'equip el curs passat o bé del seu juvenil B.

Bona salut del filial

La clau, tal com reconeixen des de dins del club, és que el juvenil B estigui competint a l'altura dels millors en la lliga estatal. En el curs passat, els cervesers van quedar quarts darrere del Barça B, l'Espanyol B i el Girona, mentre que aquest curs, el B és primer classificat destacat i imbatut. De fet, nou jugadors que el curs passat jugaven al juvenil B aquest any estan en la primera plantilla, dos dels quals són titulars habituals (el porter Óscar López –12 partits jugats el curs passat– i el migcampista Jorge Carreón –28 partits i 6 gols).

Una altra de les claus que el juvenil A de la Damm pugui mantenir el ritme és que no li han marxat jugadors de pes a l'equip que el curs passat va triomfar: la meitat dels titulars habituals ja estaven a la plantilla de divisió d'honor el curs passat i tan sols ha marxat, de rellevància, el defensa Arnau (Barça).

4
fitxatges
va fer la Damm a l'estiu: Vergés (Manlleu), Pallás (Jàbac), Fabra (Gavà) i Enri (Espanyol).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)