Nàstic

Coses de la categoria

Nàstic. La imprevisibilitat de la segona A es demostra en el duel entre el Nàstic, quart tot i que acaba de pujar, i l'Almeria, que ve de primera i té el límit salarial més alt, però que és el cuer

Que un equip que acaba de pujar estigui lluitant entre els millors i que un que ve de la categoria superior, i que a més té el pressupost més alt, sigui cuer pot sorprendre en qualsevol categoria, però no pas a segona A. La categoria de plata del futbol estatal fa temps que dóna mostres d'imprevisibilitat i gran igualtat, en part perquè la proximitat de la primera divisió fa créixer els equips, sobretot els que vénen de segona B i fan el salt a la LFP. Els que acaben de baixar, en canvi, tenen una depressió postprimera de mal superar. I els equips que fa temps que són a la categoria saben el pa que s'hi dóna i es mostren sòlids en defensa i pragmàtics en atac. Tot plegat iguala els potencials i els factors anímics esdevenen clau.

El Nàstic, que ha deixat enrere una època fosca i viu dies d'optimisme després de l'ascens, s'ha consolidat entre els millors de la categoria –és quart, a dos punts del líder– i l'objectiu de la permanència se li comença a fer curt. L'Almeria, en canvi, viu temps convulsos després del descens de la temporada passada i la pressa per tornar a estar a dalt no l'ha ajudat. És l'últim classificat, fa tretze partits que no guanya i pel camí s'ha quedat el tècnic Sergi Barjuan, substituït per Joan Carrillo. Els dos equips es veuen les cares aquest vespre al Nou Estadi (a un quart de nou). Trajectòries i estats d'ànim diferents, però ningú es refia de ningú. La plantilla del Nàstic té la sensació que l'Almeria està molt a prop de trencar la ratxa negativa –l'última victòria dels andalusos va ser, precisament, contra el Nàstic en la copa el 14 d'octubre– ja que encadena cinc empats en la lliga i quasi sempre que perd ho fa per la mínima. Els grana esperen que l'equip amb el límit salarial més alt no es desperti avui a Tarragona.

Vicente Moreno podrà repetir l'onze de la victòria de diumenge passat a Miranda, amb l'excepció del lesionat Mossa, que haurà de ser rellevat al lateral esquerre per Mousa, tot i que no es pot descartar l'entrada a l'onze d'Emaná i de Naranjo. És probable, a més, que Moreno torni al doble pivot, més efectiu quan juga al Nou Estadi, on els tarragonins han encadenat tres victòries. Aconseguir la quarta seguida podria equivaldre a saltar fins a les places d'ascens directe a primera.

LA PRÈVIA

Els partits s'han de jugar igual digui el que digui la taula. L'Almeria és una gran plantilla
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El partit contra el Nàstic no és una final. Si fem el nostre joc estarem a prop de guanyar
Joan Carrillo
entrenador de l'almeria

Derrota grana en el precedent de la copa

El Nàstic i l'Almeria ja s'han enfrontat una vegada aquesta temporada en partit oficial, en la segona eliminatòria de la copa. El partit, disputat a Andalusia, va acabar amb victòria dels locals contra un Nàstic que va alinear els jugadors menys habituals en l'inici de campanya (2-1). L'Almeria ha jugat tres vegades a Tarragona en la lliga. En dues hi va aconseguir la victòria (1-2 tant el 2005 com el 2012) i en una altra hi va perdre (1-0 el 2006).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)