2a divisió A

El gol, cada dia més car

On heu deixat la salsa?

En les últimes tres jornades tan sols hi ha dos equips que hagin fet més de dues dianes en un mateix partit

No es veien tan pocs gols en aquest punt de la lliga des de l'any 2007

La Ponferradina, amb el 3-0 de diumenge passat contra l'Osasuna, i el Girona, amb l'Albacete com a víctima el 22 de novembre (3-0), són els únics equips de segona A que en les darreres tres jornades han estat capaços de marcar més de dos gols en un partit. De salsa, ben poca. S'han jugat 33 duels i de les 66 alineacions que han tingut la possibilitat de fer més de dues dianes, només un parell ho han aconseguit. Amb aquesta sequera, doncs, no és gens estrany que la segona divisió A d'enguany sigui la que ha vist menys gols en aquest moment de la temporada (396) des del curs 2007/08, en què en aquest punt del campionat s'havien marcat els mateixos.

“Aquestes estadístiques corroboren un canvi de tendència que hi ha hagut en la idea futbolística dels entrenadors de segona A”, afirma l'extècnic del Sabadell i el Girona Miquel Olmo, que creu que el corrent actual a les banquetes de la categoria és majoritàriament conservador: “És respectable, però és clar que ara mateix hi ha més equips centrats a tancar línies i destruir el joc ofensiu del rival que no pas a crear. Mana més el rendiment que no pas la proposta futbolística i això ha propiciat que s'estiguin veient menys gols.” De fet, l'estadística és força cridanera. Enguany s'han fet 34 dianes menys en aquest punt del campionat que la temporada passada. La xifra, en comparació d'altres campanyes, com per exemple la 2010/11, és encara més àmplia: llavors es van marcar 65 gols més.

“És una qüestió de concepte”

El fet que el poder adquisitiu dels clubs sigui més baix els últims cursos que en altres èpoques ha fet que el nivell general de la categoria hagi baixat i hi hagi menys atacants destacats. Miquel Olmo, però, creu que aquesta no és necessàriament una raó de pes per explicar el bagatge actual. “La situació econòmica ha baixat a tots els nivells i tenir un 9 que marqui gols és car”, analitza l'entrenador terrassenc, que matisa: “En tot cas, jo no li donaria tanta importància; és més rellevant la mentalitat dels entrenadors, que en general aposten per reforçar la zona defensiva.”

L'evolució
Gols en la jornada 16 els últims anys
396
Curs 2015/16
430
Curs 2014/15
426
Curs 2013/14
458
Curs 2012/13
433
Curs 2011/12
461
Curs 2010/11
430
Curs 2009/10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)